Ово је Србија

Да ли ће Сврљиг успети да сачува имовину словеначке фабрике за прераду шумских плодова која годинама не ради, или ће ипак, она припасти Словенији у процесу расподеле имовине бивше СФРЈ - у прилогу Драгане Сотировски.

У центру Лознице, уз магистрални пут Лозница - Ваљево 2014. године активирало се клизиште које још увек није санирано, а брдо је и даље у покрету, те се тако готово потпуно приближило путу, и онемогућило да се пешаци крећу тротоаром, што значи да морају да иду изузетно прометном улицом. Клизиште, такође, угрожава куће и канализациону мрежу која се налази изнад, али и стамбене зграде и локале у непосредној близини. На терену је Славица Џиновић.

У Дому ученика у Краљеву спремни су за почетак нове школске године. Уређење дома  финансирало је ресорно министарство, а вредност радова је 1,6 милиона динара. Сва места за смештај 320 ђака попуњена су у првом уписном року. У току су радови и на спортској хали овог дома, која ће бити завршена до 1. октобра. Више у причи Снежане Шпице.

Отварањем изложбе народних ношњи, у Ужицу почиње 9. Међународни дечији фестивал фолклора "Лицидерско срце". На фестивалу ће учествовати више од 1.000 фолклораца из 25 ансамбала из десет земаља.

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Драгана Живојновић и Драгана Анастасијевић

ovo_je_srbija@rts.rs

број коментара 0 пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]