Мира Адања Полак и Ви

Уочи католичког Ускрса, београдски надбискуп и митрополит монсињор Станислав Хочевар говори о начину превазилажења све присутнијих страхова, о важности помирења и праштања, као и о превазилажењу различитости.

Упознаћете Наџиба Џанга, начелника територије Делхија, који управља територијом главног града Индије са 17 милиона становника. Током боравка у Индији, Мира Адања Полак је за 12 дана обишла 5 држава и 8 градова, своју посету је завршила разговором у резиденцији господина Џанга, сумирајући утиске о земљи коју до тада није познавала.

Гост у студију је доц. др Јелена Била, хематолог са Клинике за хематологију Клиничког центра Србије, која ће говорити о томе како лечи своје пацијенте оним што има на располагању од лекова. Како превазилази те тешкоће као лекар и колико може да утиче на промену ситуације.

У Београду су познати амерички кореографи, играчи и педагози Бил Хејстингс и Чет Вокер, које је Ивана Миловановић, оснивач часописа "Оркестра" и коаутор пројекта 11 земаља, довела у Београд, како би играчи, глумци и талентована деца могли током обуке да уче од најбољих.

Упознаћете Кеси Атину, која живи у Лос Анђелесу. Дошла је у Београд као врсни фоторепортер да би фотографисала Квинсија Милера, некада НБА играча, а сада кошаркаша Звезде. Ова млада девојка остварила је свој амерички сан и постала ексклузивац - једина има права да снима приватни живот кошаркашких звезда. Отац јој је Американац, а мајка са наших простора, али никада нису били у Србији.

Велика изложба "Озирис", која реконструише митове египатске цивилизације и тајанствени церемонијал посвећен богу Озирису, из Париза се сада сели у Британски музеј у Лондону.

Видећете и снимке подводних истраживања које смо добили љубазношћу господина Френка Годиоа, директора и оснивача Европског центра за подводну археологију.

У студију је Лана Зорјан, седмогодишња девојчица која свира виолину од своје четврте године - победница је на четири међународна такмичења са освојене четири прве награде.

У Београду је одржана изложба мачака где су своје љубимце показали власници најређих и најскупљих врста из наше земље, са Блиског истока и из Европе.

У емисији ће бити објављена имена деце која су добила инструменте од гледалаца којима инструменти више нису потребни. На њима нико више не свира, тако да су их наменили талентованој деци која немају могућност да их купе.

Слике у студију излаже Зоран Гаши.

 

број коментара 0 пошаљи коментар