Zaharova o presudi Todosijeviću: Dokaz antisrpske represije

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da zvanična Moskva osuđuje presudu Prištine kosovskom Srbinu Ivanu Todosijeviću, donetu zbog načina na koji je okvalifikovao događaje u selu Račak, u januaru 1999. godine.

Marija Zaharova smatra da je presuda Ivanu Todosijeviću još jedan dokaz antisrpske represije koju kosovske vlasti sistematski sprovode.

"Odlučno osuđujemo presudu Prištine protiv poslanika Srpske liste Todosijevića zbog toga što je govorio o falsifikovanom karakteru događaja u selu Račak", rekla je Zaharova, prenosi Sputnjik.

Podsetila je na istragu koju je sproveo tim međunarodnih eksperata koja nije dovela do jedinstvenih zaključaka.

"Od početka je bilo dosta neslaganja, a mnogobrojni dokazi su ukazivali da je tamo došlo do sukoba srpskih bezbednosnih snaga i pripadnika OVK", rekla je Zaharova.

Istakla je da prištinske vlasti nastavljaju da insistiraju na svojoj verziji događaja, ali i da se obračunavaju sa političkim oponentima, lokalnim Srbima.

Todosijević je osuđen na dve godine zatvora zbog, kako tvrde u Prištini, "podsticanja na nacionalnu, rasnu, versku, mržnju i netoleranciju" zato što je izjavio da je povod za agresiju bila takozvana humanitarna katastrofa na KiM, izmišljeni Račak.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 12. dec 2019, 21:51) - anonymous [neregistrovani]

A zašto Srbi ne spominju 250 000 Srba iz Oluje

...već sporadično? Zašto ne kažemo da je to bila u istu ruku izdaja od strane Srbije i bosanskih Srba, kojoj su se obavezali da će da brane RSK? Entitet RS je u odlučujućim momentima trazila garancije Franje Tuđmana da će entitet opstane tako što neće intervenisati u RSK!?
Sada bosnski Srbi uživaju blagodeti te izdaje i busaju se u prsa da su hrabri i najveći Srbi!?
Ma nemoj!
Sram ih bilo! Eno podržavaju Hrvatsku na svakom koraku, Čović i ustaše prolaze kod Dodika kao najveći junaci. Dodik zastupa hrvatske interese bez pogovora...
Sramota!

(četvrtak, 12. dec 2019, 20:24) - anonymous [neregistrovani]

G-dja/g-djica Marija brani srpske interese.....

G-dja/gdjica Marija se cesto javlja kako bi branila srpske interese od razlicitih nasrtaja iz naseg komsiluka ili saZapada i hvala joj na tome.Samo,ne mogu da ne primjetim da je g-dja/g-djica Masha juce ostala nijema kada je Predsjednik Putin dao izjavu da se boji da Donbas ne bude "druga Srebrenica" cime je dao za pravo svim srpskim neprijateljima,a uvrijedio Srbe,ne spomenuvsi zlocine nad 3500 Srba oko Srebrenice i 6000 nevinih srpskih zrtava u Sarajevu.
Zar niko ne smjede ukazati Putinu na gresku koja mu nije prva u odnosu na srpski narod?

(četvrtak, 12. dec 2019, 16:50) - anonymous [neregistrovani]

Ah,ah...

Srpsko rusko trabunjanje.

(četvrtak, 12. dec 2019, 14:58) - milan lala [neregistrovani]

Teror na KiM;

Celokupan Srpski narod na KiM kao i SPC trpe uzasan teror u kontinuitetu od pocetka okupacije do dana danasnjeg, a tako ce i ostati sve dok drzava Srbija ne oslobodi svoje okupirano KiM od albanskog okupatora ,

(četvrtak, 12. dec 2019, 14:46) - Воронцов [neregistrovani]

То је типична oкупација

Тако окупатор гуши сваку слободу изношења истине о догађајима.Окупатор влада таквим методама репресије над сваким човеком народа над којим је извршена окупација који се усуди да реално укаже на догађаје.

(četvrtak, 12. dec 2019, 13:33) - anonymous [neregistrovani]

Istina

Bez obzira koliko se zataskavala, istina uvek izidje na videlo. Marija, hvala Vam sto uvek govorite istinu u ime ovog napacenog Srpskog naroda.