Fogo za RTS: Dobar posao Kfora u protekle dve decenije

Komandant Komande združenih snaga NATO-a iz Napulja, admiral Džejms Fogo, kaže za RTS da je Kfor u protekle dve decenije na KiM radio veoma dobro.

Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića, Fogo boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji. Sa srpskim zvaničnicima razgovara o saradnji Vojske Srbije i Kfora, zajedničkim aktivnostima u okviru programa Partnerstvo za mir i aktivnostima iz domena obuke.

U intervjuu za RTS, admiral Fogo govorio je o bezbednosti Srba na severu Kosova i Metohije ako kosovska policija pokuša da zauzme sever.

Fogo kaže da je Kfor tek treći u lancu reagovanja, posle kosovske policije i misije Evropske unije – Euleksa.

Međutim, kako ističe, Kfor ima odgovornost za održavanje bezbednog i sigurnog okruženja u svim okolnostima prema Rezoluciji 1244.

Smatra da Kfor u prethodnih 20 godina obavio "prilično dobar posao" na KiM.

"Letos smo obeležili 20 godina prisustva na Kosovu. Za to vreme, 213 vojnika NATO-a je, nažalost, dalo svoj život za očuvanje mira", istakao je Fogo.

Navodi da sve vreme Kfor održava bliske veze i saradnju sa Vojskom Srbije po tom pitanju. Mislim da je do sada bilo dobro, ocenio je Fogo.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 11. dec 2019, 11:14) - Дејан [neregistrovani]

Посао?

Ма какав добар, ви сте одлучан посао одрадили за Албанце. Косово и Метохија су скоро етнички очишћени уз вашу помоћ

(sreda, 11. dec 2019, 08:50) - Kurcubic [neregistrovani]

E gospodine Fogo

Brzo zaboraviste mnoge vase neispunjene obaveze i pogrom iz 2004 godine. A sta drugo i da kazete, necete valjda priznati da ste g.....

(sreda, 11. dec 2019, 07:40) - anonymous [neregistrovani]

Apsolutno

Svi se secamo Marta 2004 i vase fenomenalne akcije zaustavljanja proterivanja Srba koji se jos uvek nisu vratili na svoja ognjasta, kao i omogucavanja jednostranog proglasenja nezavisnosti kosova. A takodje i da dodamo 20 godina unistavanja Srpskih svetinja. Bravo za vas uspeli ste da ocistite KiM od Srba...

(sreda, 11. dec 2019, 07:01) - anonymous [neregistrovani]

Dobar posao, za koga?

Otkad ste vi “preuzeli odgovornost “ u nasoj juznoj pokrajini je ubijeno oko hiljadu civila bez i jedne sudske presude, 2004 etnicko ciscenje uz paljenje i rusenje 35 crkava,svakodnevno verbalno i fizicko nasrtanje na Srbe u citavoj pokrajini kao i unistavanje njihove imovine te kradja i ubistva stoke, zatvaranje ociju na upade nelegalnih albanskih formacija na sever pokrajine sa ciljem zastrasivanja i proterivanja ostatka Srba.....itd.itd.itd.
Pa zar vi gospodine mislite da su Srbi tako lakoumni pa da im mozete prodati prvu bajku koje se setite???

(sreda, 11. dec 2019, 02:14) - anonymous [neregistrovani]

Dobar posao ???

Koliko je Srba oteto, nestalo, ubijeno i proterano za tih 20 godina?Koliko je srpskih crkvi i kuca popaljeno, unisteno i osteceno ?