Vučić: Želimo još investicija iz Južne Koreje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u razgovoru sa predsednikom Parlamenta Republike Koreje Mun Hi Sangom u Beogradu da Srbija želi da poboljša saradnju sa tom zemljom u različitim političkim i posebno ekonomskim oblastima.

Aleksandar Vučić je rekao i da Srbija želi da privuče još korejskih investitora.

"Imamo investicije iz Koreje, ali mislimo da postoji veliki prostor da još korejskih investitora dođe u našu zemlju", rekao je Vučić na sastanku.

Naveo je i da je siguran da postoji još prostora za bolju saradnju parlamentaraca dve zemlje.

"Možemo da naučimo mnogo od vas, iz iskustva vaše prelepe i veoma uspešne zemlje. Počastvovan sam i privilegovan vašom posetom", rekao je Vučić.

Mun je na početku sastanka rekao da mu je čast i zadovoljstvo što je posetio Srbiju i zahvalio Vučiću na prijemu u Predsedništvu, a Srbiji čestitao na uspešnoj organizaciji Interparlamentarne unije u Beogradu.

"Ovo je posebna godina za odnose naše dve zemlje jer slavimo 30. godišnjicu diplomatskih odnosa. Predsednik Koreje Mun Džae In želeo je da poseti ovu prelepu zemlju, ali sam ja došao kao njegova zamena. Predsednik Mun i ja imamo isto porodično ime (prezime) Mun, razumejte da sam ja odlična zamena", rekao je kroz osmeh Mun na početku sastanka.

"Kada sam čuo vaše puno ime, pomislio sam da imate Aleksandar u vašem imenu kao Aleksandar Veliki... Sada kada sam vas upoznao, pomislio sam da ste potomak Aleksandra Velikog", rekao je Mun.

Zvaničnik Južne Koreje je ocenio da je Vučićeva karijera impresivna i da veruje da je on neka vrsta "Aleksandra Velikog modernog doba".

Vučić je na to odgovorio da nema ništa zajedničko sa Aleksandrom Velikim i primetio da postoje zemlje i nacije koje se "bore" za nasleđe Aleksandra Velikog.

"Ali reći ću vam nešto, Aleksandar Veliki je rođen 3. marta, a ja sam rođen 5. marta. Ipak imamo nešto zajedničko", dodao je Vučić.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 16. okt 2019, 07:19) - Lek Galenika [neregistrovani]

Srbija

Pre svega svi dobronamerni ljudi koji zele da ulazu i da rade dobro su dosli u Srbiju pa ko to bio.

(utorak, 15. okt 2019, 20:17) - Ana [neregistrovani]

Južna Koreja

Srbija je uvek spremna za saradnju kao i da širi krug prijatelja.

(utorak, 15. okt 2019, 12:59) - Krsta [neregistrovani]

Snaga i energija su bitniji od svega

Vučić je čovek koji nosi izuzetnu energiju i borbenost, nosi tu odlučnost i ozbiljonost u svojim namerama da zaštiti interese svoje države... to je ono što je asociralo gospodina Muna na snagu Aleksandra Makedonskog...

(utorak, 15. okt 2019, 12:32) - levicar Rade [neregistrovani]

"Желимо још инвестиција из Јужне Кореје"

To je OK predsednice ali krenite malo i na sever kod Kima. Kad moze Tramp s njim, mozete i vi. Kad se setim samo kako su svojevremeno docekali marsala Tita u Pjongjangu. Bilo je to vise nego velicanstveno.

(utorak, 15. okt 2019, 11:20) - Zora [neregistrovani]

Juzna Koreja

Srbija i Koreja imaju odličnu saradnju, ali uvek postoji prostora za unapređenje te saradnje.

(utorak, 15. okt 2019, 09:54) - OM [neregistrovani]

Komentar

Samo sa sve više ulaganja u našu zemlju može se obezbediti stalni rast i napredak Srbije, a samim tim i bolji standard njenih gradjana.

(utorak, 15. okt 2019, 09:35) - Toma [neregistrovani]

investicije

Nove investicije su uvek dobrodošle za brži ekonomski rast i razvoj Srbije.