Premijerka Brnabić danas sa Merkelovom

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastaće se u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Cilj posete je, kako je najvljeno, da se dodatno unaprede i učvrste odnosi Srbije i Nemačke.

Na pitanje da li očekuje da Nemačka zauzme "labaviji stav" po pitanju razgraničenja, kao mogućeg rešenja kosovskog problema, Ana Brnabić kaže da ne očekuje kvantitativne pomake na sastanku.

Istakla je istakla da joj je važno da pošalje poruku da koliko god se neki pogledi Srbije i Nemačke ne slažu, mi immo nameru da ostanemo predvidiv, iskren i posvećen partner Nemačkoj.

Premijerka u Berlinu boravi od juče, kada se sastala sa nemačkim privrednicima. 

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 18. sep 2019, 11:48) - anonymous [neregistrovani]

Mala i srednja preduzeca

Ok, razumem razloge za dovodjenje velikih medjunarodnih kompanija, ali koja je poenta sa malim i srednjim preduzecima? Zasto ih dovoditi iz Nemacke? Pomozite ljudima u Srbiji da osnuju svoja mala i srednja i preduzeca!

(sreda, 18. sep 2019, 11:20) - anonymous [neregistrovani]

pomeranje granica?

ja neznam zasto je to uopste tema. KiM je deo Srbije i nema tu Angela Merkel da se slaze ili ne slaze. Postoji rezolucija 1244 po kojoj ce se pre ili kasnije pitanje statusa pokrajine resiti. EU i njeni celnici samo treba da se bave kosovskim nazovi politicarima koji je stalno protive i nikog ne slusaju i rade sve po svojoj volji. Od briselskog sporazuma nema nista i bi sve ono sto je Srbija prihvatila ponovo ponistila kao kontra mere na ono sto Albanci stalno uvode i prete.

(sreda, 18. sep 2019, 11:02) - Vidan [neregistrovani]

Komentar

Voleo bih da zivim u Nemackoj.