Orlić: Mogu da bojkotuju, ali ne da spreče građane da biraju

Ko želi da učestvuje na izborima više je nego dobrodošao, ko ne želi ne mora, ali da ukinu demokratiju i spreče građane da na izborima sami kažu kakvu budućnost žele, to ne mogu da učine, kazao je poslanik SNS-a Vladimir Orlić, komentarišući odluku Saveza za Srbiju da svi u savezu bojkotuju predstojeće redovne parlamentarne izbore.

Vladimir Orlić je, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše tu odluku, u Skupštini Srbije kazao da je to juče Boško Obradović saopštio ispred svih i ocenio da je to učinjeno kako bi se "videlo ko tamo kroji politiku, ako o politici može da se priča".

Kako je naveo, svi su prihvatili politiku Boška Obradovića, "sve ono najgore od Obradovićevih stavova što su nekada osuđivali, sada predstavlja njihovo zajedničko stajalište".

Prema rečima Orlića, 2017. godine svi su, osim Boška Obradovića, govorili da Misija OEBS-a znači da će izbori biti slobodni, a zajedno su potpisali i papir da žele da OEBS nadzire izbore.

"Jedino je Boško Obradović govorio da je OEBS nebitan. Danas, 2019. godine, svi zajedno ponavljaju priču Boška Obradovića i to vam je pokazatelj ko tamo kroji vrednosti i po kome se oni ravnaju i niko od njih ne treba da se ljuti kada im sutra neko kaže da su prihvatili da sprovode politiku Boška Obradovića", naveo je Orlić.

Dodaje da i primer gde Boško Obradović stane ispred svih njih i kaže da je OEBS nebitan to dokazuje.

"Interesantno je da nisu bili prisutni čak ni svi osnivači tog Saveza na tom njihovom zajedničkom saopštenju za medije, čak nisu svi rekli da idu u bojkot. Pitanje je šta se dešava među njima, šta će se dešavati dalje", naveo je Orlić.

Kako je kazao, da li će učestvovati na nekim izborima ili neće, to je njihov problem, ali Srbija neće dozvoliti da oni aktivnostima poput one u Rektoratu zaustave život cele zemlje.

"Srbija neće dozvoliti da oni koji prete nasiljem smatraju da mogu da se dokopaju bilo koje vlasti na taj način. Narod se pita ko će biti na vlasti i to na poznat način u demokratskim i civilizovanim zemljama, a to su izbori", naveo je Orlić.

Orlić je odgovarajući na pitanje šta očekuje od glasanja građana i koje liste će preći cenzus, kazao da ne može da kaže kako će građani glasati, te da to ne može niko da zna unapred.

"Po onome što pretpostavljam, realno je da više lista pređe cenzus, što će zavisiti od kampanje, tema kojima se budemo bavili, ali i od naše sposobnosti da na negativne kampanje reagujemo na pravi način", kazao je Orlić.

broj komentara 6 pošalji komentar
(sreda, 18. sep 2019, 00:56) - Nevena [neregistrovani]

Bojkot

Opozicija moze da bojkotuje, to je njihov izbor, ali narod je taj koji odlucuje i ima pravo glasa. Narod vrsi procenu ko je najbolji da bude njihov vodja i ko se bori za njihovo bolje sutra.

(sreda, 18. sep 2019, 00:12) - Aleksandra [neregistrovani]

Komentar

Narod je taj koji bira slobodnom voljom, na izborima, ko će voditi našu zemlju. Opozicija tu nema nikakve šanse, jer ih narod ne želi.

(sreda, 18. sep 2019, 00:02) - anonymous [neregistrovani]

Šta nudi SNS,a nije nudio DS, pre 10-15 godina?

Nude EU bez alternativa! Kakva je razlika? Ajte, molim vas !

(utorak, 17. sep 2019, 23:25) - Ana [neregistrovani]

Ana

Opozicija nema sta da ponudi gradjanima ,nemaju budućnost nemaju program nemaju nista....bolje bi bilo i da se ne oglašavaju vise ako nece na izborima ćao...

(utorak, 17. sep 2019, 20:59) - Milica [neregistrovani]

izbori

Samo oni koji se plase rezultata izbora, bojkotovace iste.

(utorak, 17. sep 2019, 17:53) - anonymous Mira [neregistrovani]

SzS mogu da bojkotuju..

Orlic je u pravu da SzS mogu da bojkotuju izbore,ali da ne mogu da sprece gradjane da biraju.