Medvedev u Beogradu na proslavi pobede nad fašizmom

U telefonskom razgovoru, predsednik vlade Rusije Dmitrij Medvedev rekao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom.

Aleksandar Vučić je Dmitriju Medvedevu čestitao rođendan i poželeo mu dobro zdravlje, ličnu sreću kao i mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, na dobrobit Rusije i bratskog ruskog naroda, kao i dobrih odnosa dveju zemalja.

Predsednik je ruskom premijeru još jednom uputio poziv da poseti Srbiju, što je Medvedev sa radošću prihvatio, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

"Posebna nam je čast da nas posetite na dan kad obeležavamo 75. godišnjicu oslobođenja Beograda, da zajedno proslavimo dan kada su naši narodi, ujedinjeni u slobodarstvu, porazili zajedničkog neprijatelja", istakao je Vučić.

Medvedev je zahvalio Vučiću na toplim čestitkama i rekao da se raduje poseti Beogradu i zajedničkoj proslavi pobede nad fašizmom.

Takođe, naglasio je da će nastaviti da radi na daljem razvoju saradnje Srbije i Rusije, i dogovara zajedničke projekte.

"Odnosi dve zemlje dosežu nove domete"

Vučić je Medvedevu zahvalio za pažnju koju pridaje razvoju odnosa Srbije i Rusije, a koji, na osnovu strateškog partnerstva i neraskidivog prijateljstva, dosežu nove domete.

"Uzajamno poštovanje, razumevanje i poverenje, pruža mi uverenje da i dalje mogu da računam na Vašu podršku u ostvarivanju zajedničkih projekata", naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je zahvalio i za sve što Rusija i ruska Vlada čine za Srbiju, u korist vitalnih državnih i nacionalnih interesa, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik je, kao rođendanski poklon, premijeru Medvedevu poslao komplet knjiga o srpskom jeziku i književnosti, u prevodu na ruski, iz serije "Radovi o jeziku i književnosti", u izdanju Filološkog fakulteta u Beogradu.

broj komentara 11 pošalji komentar
(nedelja, 15. sep 2019, 17:52) - anonymous [neregistrovani]

Jedini naši prijatelji

Slovenska braća. I Kinezi nas podržavaju al ne iz istih razloga kao Rusi. Za njih je to interes. Ne bunim se, nemam ništa protiv, poštujem i njihove interese koliko vremena nam se podudaraju i rade pošteno a ne da nas nasamare kao zapad, al oni su nam partneri, dok su nam Rusi bili i ostali braća.

(nedelja, 15. sep 2019, 08:16) - anonymous [neregistrovani]

Iskrenost

Jos jedna vazna poseta.

(nedelja, 15. sep 2019, 01:27) - bojan1984 [neregistrovani]

istorija

Istoriju nesmemo zaboraviti.a Rusija pokazuje da imamo njenu potpunu podrsku.

(subota, 14. sep 2019, 21:04) - anonymous [neregistrovani]

Protiv revizije istorije....

Srbija i Rusija treba da zajedno proslavljaju sve praznike koji se odnose na pobjedu u Drugom Sv. ratu jer je revizija istorije na Zapadu dostigla vrhunac bezobrazluka i neargumentovanog pravljenja neke nove lazne istorije.
Srbija isto tako treba obiljezavati vazne datume pobjede iz Prvog Sv. rata kad je Zapad ignorise sto smo vidjeli na posljednjoj proslavi u Parizu.
Dakle,radujem se dolasku g-dina Medvedeva i proslavi saveznika istinske pobjede nad fasizmom.

(subota, 14. sep 2019, 17:53) - Graje [neregistrovani]

Srbija i Rusija

Radujemo se zaista na ovoj poseti jer Srbija i Rusija imaju zaista žele da jačaju odnose.Srbija je na pravom putu razvoja.

(subota, 14. sep 2019, 17:46) - Petko [neregistrovani]

Srbin

Srbija u Rusiji ima stabilnog-jakog i pravog prijatelja.!

(subota, 14. sep 2019, 17:43) - Petko [neregistrovani]

Srbin

Dobrodosao dragi prijatelju.!

(subota, 14. sep 2019, 17:05) - anonymous [neregistrovani]

Iskreno

On je pravi prijatelj Srbije i dobro zna da je uvek dobrodosao.

(subota, 14. sep 2019, 15:26) - rssi [neregistrovani]

Dobro nam došao

gospodine D. Medvedev.
Jako važna stvar za Srbiju i Srbe.
Da nam živi bratstvo i sloga sa Rusima i Rusijom.

(subota, 14. sep 2019, 13:33) - anonymous [neregistrovani]

Komentar

Dobro nam dosao premijeru Medvedov u prijateljsku i zvanicnu posetu.