Dačić: Togo 15. zemlja koja je povukla priznanje Kosova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je Togo 15. zemlja koja je povukla priznanje Kosova.

Dačić je rekao za televiziju Pink i da je ta nota doneta 28. juna, na Vidovdan.

Dačić je naveo da je u danu kad je to hteo da objavi Kvinta izdala saopštenje kojim poziva Srbiju da prestane sa aktivnostima na povlaćenju priznanja.

"Nismo hteli da ispadne da našu politiku zasnivamo na inaćenju. Mi radimo svoj posao", naglasio je ministar.

Ponovio je da je cilj Beograda da broj zemalja koje priznaju Prištinu padne ispod polovine članica UN, ispod broja od 97 zemalja.

"Time dobijamo to da oni ne mogu da se ponašaju kako hoće, da moraju da idu na dogovor, a ne da smatraju da je ta stvar gotova. Pokazalo se da nije gotova", rekao je Dačić.

Kako je rekao, oni ne mogu da budu članice UN-a jer će Rusija da stavi veto u Savetu bezbednosti, ali ako Rusija ne stavi veto, "mi moramo da imamo većinu članica UN na našoj strani".

Dačić je dodao da će Srbija nastaviti sa aktivnostima radi povlačenja priznanja Kosova.

Togo je država je u zapadnoj Africi sa prestonicom Lome.

Na jugu sa 56 kilometara dugom obalom izlazi na Gvinejski zaliv, deo Atlantskog okeana, a graniči na zapadu sa Ganom, na severu sa Burkinom Faso i na istoku sa Beninom.

Togo ima 7,6 miliona stanovnika.

Do sada su odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova povukle Unija Komora, Komonvelt Dominika, Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Solomonska Ostrva, Palau, Centralnoafrička Republika i Togo.

broj komentara 10 pošalji komentar
(ponedeljak, 26. avg 2019, 11:27) - anonymous [neregistrovani]

Veto Rusije

Dacic mudro zbori. Jedina greska koja mu se potkrala je oko veta Rusije. Ne bude li ga Rusija ulozila ne bi nam pomoglo ni da 80% od onih koji su priznali KiM povuku prizanje. Treba nastaviti ovako. Na oba koloseka.

(ponedeljak, 26. avg 2019, 09:33) - anonymous [neregistrovani]

Koliko razumem i pratim

Hajde sad na misice da nadjete jos te dve zemlje koje bi povukle priznanje kako bi ih izbacili iz diskusije u UN i onemogucili im bilo kakvo prisustvo tamo. Da li jos dve fale ?

(ponedeljak, 26. avg 2019, 09:29) - anonymous [neregistrovani]

Вето

Ако Русија не стави вето, џабе нам је да и 90% чланица УН повуче признање. Зна се како се доносе одлуке и како се нешто спречава. Боље је да пазимо да не дође до тога да Русија не стави вето него да наставимо са повлачењем признања.

(ponedeljak, 26. avg 2019, 00:54) - anonymous [neregistrovani]

Priznanje

Da Velika Britanija treba da Gibraltar ustupi Španiji jer ga traže,Foklande Argentini,Škotima dati nezavisnost,Ircima takodje,Španija da pristane na odvajanje Baskije i Katalonije,Kina se odrekne Tajvana,Izrael pokloni Jerusalim Palestincima..........jer ih sve samo to sputava da budu daleko bogatiju,srećni i uključeni u gomilu nekakvih organizacija i saveza!!!

(nedelja, 25. avg 2019, 22:51) - anonymous [neregistrovani]

Tako to radi ozbiljna drzava

Bravo Dacicu.Nema predaje srpske zemlje teroristima niti bilo kakve podele.Samo napred.Mislili su da ce bombama dobiti drzavu.Neka vidi zapad da jos nista nije gotovo.Bude li doslo do tzv.razgranicenja to bi znacilo propast Srbije.Sledile bi dalje ucene i aktiviranje Vojvodine i Raske oblasti od strane zapadne agenture.Prema tome pamet u glavu.Drzite se Rusije i Kine.Znamo sta nam je zapad uradio u proteklih 30 godina.

(nedelja, 25. avg 2019, 22:21) - anonymous [neregistrovani]

Браво министре!

Нема предаје Косова и Метохије!!!
Какав црни напредак Србије без КиМ?!!?

(nedelja, 25. avg 2019, 22:02) - anonymous [neregistrovani]

Samo napred Dacicu

Kako je proglasena, tako nezavisnost moze biti i odglasena.
To za ovoga sto kaze da srbi prave svima problem sto nece da prihvati "fakticko stanje".

(nedelja, 25. avg 2019, 21:52) - Porucnik Draguljce [neregistrovani]

Bravo Daco

Jos jedna nasa pobjeda.Srbijaaaaaaa

(nedelja, 25. avg 2019, 21:51) - anonymous [neregistrovani]

Nezavisnost

Ne zavisi nezavisnost Kosova od Togo. To je fakticko stanje koje ako Srbija priznaje otvarace se vrata i Srbije i celig regiona za saradnju I integraciju. Ako Srbija ne priznaje to nezavisnost nista me moze da uradi samo ce blokirati svoj put integracija i Srbije i celog regiona i ostace nekakvo zamrznut konflikt gode Niko nece da pobedi.

(nedelja, 25. avg 2019, 21:40) - anonymous [neregistrovani]

Bravo!

Raduje nas ova vest.