Ambasadori 16 zemalja predali akreditive Vučiću

Predsedniku Aleksandru Vučiću 16 ambasadora koji svoje zemlje predstavljaju na nerezidencijalnoj osnovi predalo je akreditivna pisma.

Predsednik Vučić je sa ambasadorima razgovarao o bilateralnoj saradnji, spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, situaciji u regionu, kao i o međunarodnim odnosima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik je ambasadorima poželeo uspešan diplomatski mandat, izrazivši uverenje da će politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i ovih 16 zemalja nastaviti da se razvijaju na obostranu korist.

Akreditivna pisma predali su Ahmed Abdulrahman el Saati, ambasador Bahreina, Abdus Sobhan Sikder, ambasador Bangladeša Karlos Aparisio Vedija, ambasador Bolivije, Marija del Karmen Gonsales Kabal, ambasador Ekvadora, Kristi Karelson, ambasadorka Estonije, Arturo Romeo Duarte Ortis, ambasador Gvatemale.

Među ambasadorima koji su razgovarali sa predsednikom su i Sitong Čitnotin, ambasador Republike Laos, Sidi Mohamed Hamed, ambasador Islamske Republike Mauritanije, Rameš Prasad Kanal, ambasador Nepala, Eniola Olaitan Adžaji, ambasador Nigerije.

U Palati "Srbija" akreditivna pisma su predali i Raul Salasar Kosio, ambasador Perua, Marija Fe Tanabe Pangilinan, ambasadorka Filipina, Gardelito Gordon Ruben Hju A Ki, ambasador Surinam, Elizabet Pola Napejok, ambasador Ugande, Dang Tran Fong, ambasador Vijetnama, Kristin Kaseba-Sata, ambasador Republike Zambije.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 26. jun 2019, 00:15) - Tina [neregistrovani]

Rts

Zahvalni smo ambasadorima na ukazanom poverenju.

(utorak, 25. jun 2019, 15:02) - Cane [neregistrovani]

srbin

Neophodno je razviti saradnju i partnerstvo sa novim ambasadorima i njihovim zemljama. Srbija je prijateljski nastrojena prema svima.