Vučić: Brutalno ukidanje demokratije

Jedna od od ključnih tema predsednika Srbije Alkesandra Vučića sa predsednikom Rusije i Kine Vladimirom Putinom i Si Đinpingom biće biće i Kosovo. Povodom odbijanja kandidature predstavnika Srpske liste, Vučić je rekao da je u pitanju brutalno ukidanje demokratije.

Aleksandar Vučić je rekao da je veoma zabrinut jer Srpskoj listi nije dozvoljeno da učestvuje na izborima za predsednike opština na severu Kosova.

"Mi smo potpisali Briselski sporazum, u tački sedam ili osam nam se nameće kao obaveza učešće na izborima po kosovskim zakonima. Sad im smeta što Srpska lista pobeđuje", rekao je Vučić novinarima.

Naveo je da je ogroman novac uložen kako bi se uništio ugled Srpske liste, kako bi se ona razorila, a Srbi odvojili od Beograda.

Vučić je rekao i da su stranci napravili svoje medije na severu Kosova kako bi razorili ugled Srpske liste i kako bi vodili kampanju za kriminalizaciju Srba.

"Ali nisu uspeli, jer Srbi sve znaju, oni će biti uz svoj narod i državu. Videli su da im ni milioni dolara ne pomažu da promene volju srpskog naroda", ukazao je predsednik Srbije.

Naveo je da su prvo iznenadili raspisivanjem izbora, a kada je Srpska lista najavila učešće, rekli su da nemamo pravo da učestvujemo.

"Albanci su mislili da Srbi neće želeti da učestvuju na izborima, a da sada, kada su Srbi rekli da će izaći i ponovo će pobediti, žele da im zabrane izlazak samo zato što se njihova politika ne sviđa Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju ili Veseljiju", ukazao je Vučić..   

Ocenio je da je to brutalno ukidanje demokratije. 

"Sačekaćemo da vidimo šta će reći u Berlinu tim povodom. Neću da kažem na šta me to podseća, kada branite nekome da se kandiduje, iako ta politika nema u sebi ništa protivzakonito. To ću pitati i Merkelovu i Makrona. I sve ostale ću pitati, to ću objasniti i Siju i Putinu, mada sam siguran da su u saglasju sa nama", rekao je Vučić.

"Ja moram da kažem da ne razumem...Uvek sam poštovao kancelarku Merkel i predsednika Makrona. Siguran sam da su pametniji od mene i da će nešto da smisle. Ja u ovom trenutku ne razumem kako i o čemu da razgovaram sa Prištinom", naveo je Vučić. 

Vučić o napadima na njegovu porodicu

Povodom ponovnog upada na gradilište u Beogradu predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, Vučić kaže da ne može da razume one koji čupaju znakove i zaustavljaju radove, kao i da veruje da i građani Srbije ne razumeju koji je smisao toga.

Na pitanje novinara kako tumači nove napade na članove njegove porodice u pojedinim medijima, koji na naslovne strane u različite kontekste stavljaju njegovog brata, Vučić je rekao da to samo govori kolika je mržnja onih koji bi da dođu na vlast po svaku cenu i koji nemaju argumente.

Na komentar novinara da je Sergej Trifunović rekao da Vučićeva majka nije bila u tom trenutku u zgadi RTS-a, Vučić je kazao da je Trifunović veliki lažov i da ne priliči da govori u Pekingu o njemu.

Kako je rekao, sve to govori kolika je mržnja onih koji bi da dođu na vlast a ne mogu da kažu "da su izgradili više fabrika od Vučića" ili više pruga i auto-puteva, niti da su u njihovo vreme javne finansije bile bolje.

"I kada ne možete da kažete da ste imali ovakav ugled. Ja ću biti sa desne strane prvi do predsednika Sija na svečanoj večeri, a biću jedan od predstavnika tri zemlje, Putin je prvi, a mi smo drugi ili treći, koji ćemo dati završnu reč na samitu u subotu. Plus imamo uvodna obraćanja. Ne razumete koliku čast je Srbija dobila ovde", istakao je predsednik.

Kaže da "veliki junaci" ne mogu da izađu sa njim, Vučićem, na kraj, pa moraju da napadaju članove njegove porodice.

Vučić ističe da niko ne može da mu kaže da je sada bogatiji i dodao da ga to ne interesuje već šta će da ostane iza njega.

broj komentara 9 pošalji komentar
(sreda, 24. apr 2019, 20:34) - DxDanonymous [neregistrovani]

Borba i samo borba....

Jasno je da SAD,Britanija i Njemacka vode specijalni rat protiv Srbije,a da se ne bi eksponirali u tom prljavom poslu ispred sebe guraju Albance kao svoje portparole.Zapadne sile ne mogu ni da zamisle da vrate svoje "ambsadore" iz srpske AP Kosovo i Metohija i zato ce stalno pojacavati pritiske.Srbija ima samo verbalnu podrsku Rusije i Kine i to nije dovoljno da se adekvatno odupremo cijelom Zapadu.I zato nam jedino preostaje borba i samo borba sa upornim ponavljanjem Rez.SB.UN 1244.Da nam makar Rusi prodaju PVO sisteme S-300 bilo bi nam lakse,ali ne daju nam,nazalost.
Srbija u svojim rukama ima pravo i pravdu i za njih se mora boriti,druge nam nema.

(sreda, 24. apr 2019, 19:27) - anonymous [neregistrovani]

Gospodine Predsednice Vucicu

Jedini nacin je dogovor sa Pristinskim vlastima , kakvi Rusi , Kinezi , Putin , itd.Niko ne moze resiti pitanje Kosova samo Srbi i Albanci dogovorom.

(sreda, 24. apr 2019, 19:07) - milan lala [neregistrovani]

Kontra -mere

Sve sto albanci na KiM rade , rade uz saglasnost i instrukcije EU i SAD ta cinjenica je jasna i osnovcu. Ne treba ocekivati da ce se stanje sad posle sastanka u Berlinu izmeniti. Veoma je stalo EU i SAD da Srbija sto pre prizna kvazi drzavu "kosove " milom ili silom i tako svojim priznanjem legalizuje zlocinacku agresiju NATO na Srbiju. Zapad zeli skinuti tu groznu zlocinacku hipoteku sa sebe koja pocinje da ih sve vise pritiska i za koju nemaju odgovor. . Srbija ne sme sebi dozvoliti priznanje "kosove" . Iza Srbije na KiM stoji rezolucija 1244 SB-OUN , Rusija i Kina i sav slobodoljubivi svet na planeti koji se sve vise odupire zapadnoj hegemoniji. Pocetkom maja kako je najvljano odgovoriti kontra-merama bez pardona na ponasanje albanaca u Pristini. Ima Srbija ogromnu mogucnost za bolne kontra-mere.

(sreda, 24. apr 2019, 18:58) - Daliborka [neregistrovani]

KiM

Priština kao da ima zeleno svetlo od zapadnih sila da bukvalno onemogući opstanak Srba na KiM.

(sreda, 24. apr 2019, 17:22) - anonymous [neregistrovani]

Njihovo pravo

To je gradjansko pravo koje niko ne bi smeo da ukine!

(sreda, 24. apr 2019, 16:31) - anonymous [neregistrovani]

ej bre...

nema priznanja i dovidjenja jer dok god zavisi od nas taj potpis i priznanje mi smo na konju, znaci da se mi tu najvise pitamo i ne treba pokleknuti ni pred Merkelovom ni pred Makronom...da je to stvar gotova kako oni kazu oni ne bi nas ni pitali i dobro oni znaju da nema nista bez nas i naseg odobrenja....

(sreda, 24. apr 2019, 16:28) - anonymous [neregistrovani]

Strasno

Nije samo u pitanju ukidanje demokratije, nego su i mnoga licna prava nasih ljudi dole dovedena u pitanje.

(sreda, 24. apr 2019, 15:40) - anonymous [neregistrovani]

Resenje

Proglasite briselski sporazum nevažećim jer je albanska strana prekršila sve tačke tog sporazuma a i EU jer ništa nije uradila da bi to sprečila. Proglasite izbore koje oranizuju uzurpatori u Prištini nevažećim i raspišite izbore na Kosmetu u skladu sa zakonima i ustavom Republike Srbije. Od KFORa i UMNIKa zahtevajte da obezbede uslove za sprovođenje izbora. U onim delovima Kosmeta gde ne budu sprovedeni izbori po zakonima Srbije proglasiti okupaciju!

(sreda, 24. apr 2019, 14:41) - Srbin iz Nemačke [neregistrovani]

Nameće nam se po Briselskom sporazumu

Pa šta se njima sve nenameće pa neće da ispunjavaju, zato treba sve resetovati, vratiti na nulu i tražiti ispunjavanje R 1244