Orban sa Anom Brnabić u Subotici, sastanak dve vlade

Premijer Mađarske Viktor Orban sa svojim ministrima boravi u Subotici. On se najpre sastao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Usledio je i sastanak dve vlade.

Na agendi će danas biti nekoliko značajnih sporazuma iz energetike, saobraćaja i infrastrukture, a potpisaće se 11 sporazuma.

Premijerka Ana Brnabić sastala se sa svojim mađarskim kolegom Viktorom Orbanom, a bilateralne susrete imali su i ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Zoran Đorđević.

Usledila je plenarna sednica, a za 12.15 je zakazano potpisivanje sporazuma.

Sa sastanka Ivice Dačića i Petera Sijarta poručeno je da je veoma važno očuvati dinamiku održavanja sednica dveju vlada koje šalju snažnu političku poruku, i potvrđuju visok stepen razumevanja i poverenja u odnosima dve države.

Predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor prisustvovaće sednici dveju vlada, a za RTS kaže da su današnji razgovori važni za građane.

"Mislim da su veoma značajni sporazumi koji se odnose na razvoj infrastrukture. Značajan je i sporazum koji rešava pitanje nostrifikacije diploma stečenih u susednoj državi. Značajno je i što će se iz skoro svih oblasti života potpisivati sporazumi, iz sfere energetike itd.", rekao je Pastor.

Posle potpisivanja sporazuma, očekuje se konferencija za medije koju će RTS direktno prenositi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, inače, juče sastao sa Viktorom Orbanom. Konstatovali su da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 15. apr 2019, 12:46) - anonymous [neregistrovani]

Da je tako sa Hrvatskom

Veoma smo ponosni sto imamo dobre odnose sa Madjarskom, to je tako lep primer ostalim drzavama u Regionu.

(ponedeljak, 15. apr 2019, 12:09) - anonymous [neregistrovani]

U svako pogledu

Veoma pozitivno imati dobre odnose sa Mađarskom drzavom i narodom...