Haradinaj najavio novu platformu za dijalog sa Beogradom

Dijalog Beograda i Prištine nije moguće nastaviti ako Amerika nije za istim stolom, izjavio je kosovski premijer Ramuš Haradinaj i istakao da sebe ne vidi u tom dijalogu.

Haradinaj je u emisiji Rubikon na RTK najavio izradu nove platforme za nastvak dijaloga sa Beogradom, koju bi, kako je rekao, trebalo da pripremi kosovska vlada u konsultaciji sa ekspertima, a potvrdiće je Skupština.

"Ne možemo nastaviti sa dijalogom, ako Amerika nije za stolom", rekao je Haradinaj i dodao da sebe ne vidi u dijalogu jer "ima puno posla kod kuće".

Prema njegovim rečima, parlament treba da raspravlja i da oceni tu platformu.

"Priština još uvek nije razjasnila svoju ulogu u dosadašnjem dijalogu, kao ni to šta želi", rekao je Haradinaj dodao:

"Moramo da raščistimo šta želimo, a ne da neko dođe u parlament i da nas iznenadi sporazumom. To je rizik, a ja to ne želim da radim", napomenuo je Haradinaj. 

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 12. okt 2017, 15:04)
anonymous [neregistrovani]

???

Па како ће америка да преговара, кад излазе из чланства УНЕСКА? Ено брује америчке новине (Ројтерс) о томе...

(četvrtak, 12. okt 2017, 12:34)
anonymous [neregistrovani]

Sa aktuelnom politikom

tolerancije ima da ti se popne na glavu. Ne treba Srbija okretati glavu i gledati samo u Brisel dok je Pristina obmanjuje jer time salje pogresnu poruku potrebno je istupiti po medjunarodnom pravu i povelji un i traziti od medjunarodne zajednice da Pristinu urazumi i da sprovede dogovoreno.

(četvrtak, 12. okt 2017, 12:17)
anonymous [neregistrovani]

Može i na drugi način

Da se vrate pregovori na nivo UN i da se poštuje rezolucija 1244, tj da se uklone svi granični punktovi između Srbije i Kosova, a nepoštovanje toga da reši srpska policija i vojska

(četvrtak, 12. okt 2017, 12:07)
anonymous [neregistrovani]

Dialog

Zna se..Kako ima kazu iz amerike oni tako postupaju.Svi kazu kosovo ne sme imati vojsku a niko ne kaze sta ce tamo baza.Bondstil. 

(četvrtak, 12. okt 2017, 11:19)
anonymous [neregistrovani]

rusija i kina

Ako Albanci menjaju platformu i ucenjuju ne vidim zasto ne pristanemo, ali samo pod uslovom da se u dijalog ukljuce i Rusija i Kina. Ako se prosiruje format dijaloga i ukljuce se ostale zemlje osim EU, ispostavlja se da EU nije dorasla medijatorksoj funkciji koja joj je data. Stoga treba vratiti ceo dijalog i teme oko Kosova u UN, ali bez prava tzv Kosova* da bude u UN.
Sta bi se desilo da Srbija tek tako zatrazi promenu dijaloga, i kaze da ne zeli da pregovara o bilo cemu bez Rusije i Kine? Zaista je neverovatno sta sve sebi smeju da dozvole Albanci.

(četvrtak, 12. okt 2017, 11:14)
Srbin iz Nemacke [neregistrovani]

Prvo

ZSO pa onda dalje sa razgovorima!