Bezrezervna podrška Vlade Srbije Srpskoj listi

Srpska lista ima punu i bezrezervnu podršku Vlade Srbije i njihova odluka da uđu u novu vladu u Prištini je odgovorna, izjavila je u Čačku predsednica Vlade Ana Brnabić.

"Oni su napravili odgovornu odluku. Uprkos neodgovornim kritikama sa nekih strana, to su ljudi koji čuvaju Srbiju na Kosovu i Metohiji, koji su tamo ostali i koji odgovorno i konačno zajedno, bez internih podela, brane naš interes na KiM", rekla je Brnabićeva novinarima.

Ponovila je da Srbi na KiM imaju punu i bezrezervnu podršku Vlade, koja će, na svaki njihov poziv, kao i do sada, odgovoriti punom podrškom.

Premijerka je rekla da je unutrašnji dijalog o pitanju Kosova i Metohije veoma važan za pronalaženje najboljeg i održivog rešenja.

Brnabićeva je istovremeno izrazila zadovoljstvo što je nekoliko robotića za programiranje koje je danas uručila dodeljeno upravo za dve škole na KiM – u Leposaviću i Kosovskoj Mitrovici.

"Srbija će biti spremna za EU do 2020. godine"

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će Srbija do 2020. godine biti spremna za ulazak u Evropsku uniju, dodajući da se nada da će Unija tada biti spremna da otvori vrata za nove članice.

Komentarišući izjavu predsednika EK Žan Kloda Junkera da tokom ovog mandata Komisije neće biti novog proširenja, jer uslovi za prijem nisu ispunjeni, Brnabićeva je rekla da se zbog toga ne brine, jer je naš put ka EU – put na kome mi usvajamo određene standarde, društvene i ekonomske i koji je važan zbog nas samih.

"Za mene je taj put jednako važan kao i sama destinacija", podvukla je premijerka odgovarajući na pitanja novinara u Čačku.

Istakla je da će Srbija do 2020. godine biti spremna za ulazak u EU i da će učiniti sve da do tada zatvori sva poglavlja.

"Ne samo u smislu da je važno da mi čekiramo sve ono što EU od nas traži, već da smo stvarno implementirali reforme i postali društvo spremno da postane ravnopravan član EU i nadam se da će Unija onda biti spremna da otvori vrata za nove članove", naglasila je Brnabićeva.

Ali ono što je važno, istakla je premijerka, jeste da će u tom trenutku reforme samom našem društvu doneti mnogo toga dobrog – da imamo vladavinu prava, uslove poslovanja koji će omogućiti brži i dinamičniji rast privrede i još veći priliv investicija, jaču industriju, efikasnu javnu upravu, efikasnije sudstvo.

"To je ono što je naš interes i ono što mi je prvenstveno u fokusu. Neću gledati šta drugi rade i misle, Vlada je tu da radi u interesu Srbije, a evropske integracije jesu u našem interesu", podvukla je Brnabićeva.

Predsednica Vlade je naznačila da su Zapadni Balkan, i posebno Srbija kao vodeća zemlja Zapadnog Balkana, jednako važni za EU koliko je Unija važna za Srbiju i region.

"U tom smislu ne brinem oko toga šta će se desiti kada mi budemo spremni da uđemo u EU", zaključila je Brnabićeva.

broj komentara 15 pošalji komentar
(četvrtak, 14. sep 2017, 08:51)
anonymous [neregistrovani]

Srpska lista

Puna podrska Srpskoj listi u Vladi.

(četvrtak, 14. sep 2017, 07:26)
Marko [neregistrovani]

Neophodno jedinstvo .

Jedinstvo srba je najbolji nacin da se sacuva status Srbije i srba na KiM !

(četvrtak, 14. sep 2017, 00:54)
Kaludjerov kamen [neregistrovani]

Kosovo

Bezrezervna podrska Srbije za srpsku listu ...samo na papiru,,,,gde su investicije gopodjo Brnabic?U Sirinickoj zupi gde zivi 15000 Srba u poslednjih 25 godina nije podignuta nijedna fabrika a hoteli na Brezovici( narcis,breza i brvnara} su u rasulu.Kako vi mislite da se ostane i opstane na ovim prostorima?Pokazite se i dokazite na delu,,,,dosta je bilo laznih obecanja.Hvala

(četvrtak, 14. sep 2017, 00:00)
Pjer [neregistrovani]

Pamet

To je podrška boljem životu naših gradjana na Kosmetu !!

(sreda, 13. sep 2017, 22:22)
Alisa [neregistrovani]

KiM

Moramo biti optimisticni i shvatiti da za Srbe na KiM nije bilo boljeg resenja.

(sreda, 13. sep 2017, 22:12)
Nika [neregistrovani]

Mir

Moramo biti složni kako bi pomogli nasem narodu da se izbori za svoja prava i interese.

(sreda, 13. sep 2017, 22:12)
Ana [neregistrovani]

Ana

Odgovorna odluka Srpske liste...ne treba drugi da odlučuju u njihovo ime!

(sreda, 13. sep 2017, 21:44)
anonymous [neregistrovani]

hm

Spasa nam nema, propasti necemo. Kako sad to da ulazimo u vladu nakaradne drzave i potpisivacemo odluke na papiru drzava Kosovo a mi ga toboze ne priznajemo. Nista mi nije jasno

(sreda, 13. sep 2017, 20:46)
Gordana [neregistrovani]

Moramo se boriti

Ne smemo biti pasivni jer se radi o nama, moramo se aktivirati i svoju sudbinu uzeti u svoje ruke, niko se drugi neće botiti za naše interese, mo to moramo sami, ali jedinstveno!

(sreda, 13. sep 2017, 17:01)
anonymous [neregistrovani]

Mora se

Srbi moraju učestvovati u vlasti na KiM jer je to jedini način da ostvare svoje interese.