Vremenska prognoza - 30. januar

Umereno do potpuno oblačno, u Banatu, centralnim, istočnim i južnim krajevima mestimično sa kišom i snegom, a na planinama sa snegom. Tokom popodneva se očekuje slabljenje i postepeni prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura od 2 do 5 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)

29.01.2019. Utorak: Pretežno oblačno i hladnije, u nižim predelima ponegde sa slabim mešovitim padavinama (kišom i snegom) na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najviša temperatura od 2 do 8 stepeni.            

30.01.2019. Sreda: Jutro mestimično maglovito. Tokom dana umereno do potpuno oblačno, u većini krajeva suvo, samo još na jugu i istoku Srbije mestimično sa kišom i snegom. Posle podne i uveče slabljenje i prestanak padavina. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 2, najviša od 2 do 5 stepena. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

31.01.2019.Četvrtak: Pretežno oblačno i u većini krajeva suvo, samo ponegde (uglavnom u centralnim i južnim krajevima) slabe mešovite padavine. Vetar uglavnom slab, promenljivog pravca. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 2 do 6 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.

01.02.2019. Petak: Umereno do pretežno oblačno, uglavnom suvo i toplije. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, tokom dana u pojačanju. Najniža temperatura od -3 do 1, najviša od 5 do 10 stepeni. Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%.

02.02.2019. Subota: Umereno do pretežno oblačno, uglavnom suvo, vetrovito i toplije. Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, u košavskom području i na planinama sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 0 do 6, najviša od 10 do 14 stepeni. Upozorenje: Otapanje snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.

broj komentara 0 pošalji komentar