Kuća za tetkicu

Učenici OŠ "Vuk Karadžić" u Vranju finansiraju izgradnju kuće za samohranu majku dvoje dece u prigradskom naselju Jarčujak, tetkicu kraljevačke osnovne škole.

Nakon zemljotresa u Kraljevu javilo se mnogo darodavaca, preduzeća i pojedinaca spremnih da pomognu ugroženim građanima. Među mnogobrojnim humanitarnim akcijama, gest učenika vranjske osnovne škole "Vuk Karadžić" po mnogo čemu je izuzetan.

Deca su iz Vranja stigla u Kraljevo sa željom da pomognu: njihova je odluka da sagrade kuću za tetkicu u kraljevačkoj Osnovnoj školi "Četvrti kraljevački bataljon".

Pomoć vranjskih osnovaca već ima i temelje u naselju Jarčujak, na mestu nekadašnjeg doma porodice Mitrović koji je zemljotres u trenu sravnio sa zemljom. Gorici Mitrović je još teško da poveruje iako je, kako kaže, radeći kao tetkica u školi naučila koliko su dečja srca velika.

Neko će teško poverovati i u poslovni duh koji su vranjski đaci pokazali. Dinar po dinar, kaže Dušan Stevanović, direktor OŠ  "Vuk Karadžić" u Vranju, ali "uspeli su da zatvore finsansijsku konstrukciju".

"Obnovi Kraljeva nakon zemljotresa pomogla je cela Srbija", kaže gradonačelnik Ljubiša Simović, "ali su mali vranjski humanitarci sve su iznenadili."

Gorica  Mitrović, samaohrana majka dvoje dece, u novu kuću useliće se za dva meseca. Tada će je posetiti donatori za koje će, kažu, biti potrebno bar deset autobusa.

broj komentara 0 pošalji komentar