Džipovi u netaknutoj prirodi Zlatibora

U organizaciji čajetinske opštine i sportskog kluba "Avantura Zlatibor 4 x 4", na Zlatiboru je održana šesta Džipijada na koju su stigli četvorotočkaši iz svih krajeva Srbije i regiona.

Okupio ih je, kažu adrenalin i želja da upoznaju netaknute delove Zlatibora, manje dostupne turistima.

Dragan Bojić iz Lazarevca bio je već tridesetak puta na Zlatiboru, ali sada je prvi put došao džipom: "Ovo je stvarno doživljaj i organizacija."

"Saznali smo preko interneta, na sajtu, videli smo i došli iz Makedonije malo da se družimo, da vidimo ovu lepu prirodu", kaće Zoran Maksimovski iz Kumanova.

"Priroda je prelijepa", naglašava Božica Zekonja iz Brčkog, "i to je ono najbitnije što, u stvari, mene pokreće da ovako sa džipovima idemo kroz prirodu, šumu, dobar vazduh, dobro druženje, odlične ekipe i taj adrenalin koji daje mašina. S obzirom na to da mi dosta vozimo hard, ovo nam je prava revijala."

Makadamska staza duga sedamdesetak kilometara vodila je kroz tri zlatiborska sela Jablanicu, Semegnjevo i Mokru goru.

"To su neki najlepši delovi. Videli su kanjon Ribnice, planinu Čavlovac, popeli se ovde na vrh Brezovac", objašnjava Milovan Maričić, SK "Avantura Zlatibor 4 x 4", izaći ćemo na vrh Lisičina, proći kroz selo Semegnjevo i Džipijadu završti na jednom vidikovcu koji se zove Gruda nadomak Zlatibora."

Zlatiborska džipijada nije takmičarska, više je turistički karavan sa predahom kraj kulturnih znamenitosti - stare jablaničke crkve brvnare i spomenika palim borcima u jednoj od najžešćih borbi na početku Velikog rata, na Cigli.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 27. maj 2018, 23:24)
anonymous [neregistrovani]

Divljastvo

Koje je ovo divljastvo i nasilje nad prirodom.

(nedelja, 27. maj 2018, 17:15)
Baka [neregistrovani]

“Prijatelji netaknute prirode” ...

....sa džipovima (dizelskim ) u prirodu???
Znate li ko je prijatelj netaknute prirode?
Onaj ko planinari i eventualno sa biciklom.
Zlatibor je nekad bila vazdusna Banja, danas ne možeš da prodaješ do centra od perkiranih kola , a o vazduhu da se ne priča . Šteta da ovi ucesnici ne znaju šta rade.