Neobrijani pazusi i osnaživanje žena

U pauzama zarađivanja miliona dolara, pripadnici svetskog džet-seta obožavaju da demonstriraju koliko su socijalno osvešćeni i emancipovani, često pokazujući koliko su u stvari odvojeni od realnosti i problema običnih ljudi.

Pre nekoliko dana jedna od najpopularnijih manekenki današnjice, Emili Ratajkovski, postavila je fotografiju na Instagramu na kojoj pozira sa podignutim rukama iznad glave i neobrijanim pazusima.

"Dajte ženama priliku da budu šta god žele", piše ispod fotografije uz usputnu promociju svog eseja u Harpers bazaru o tome da žene treba da imaju pravo izbora.

Naravno, na ostalih hiljadu fotografija na svom Instagram nalogu, Emili na svakoj izgleda besprekorno i bez famoznog "žbuna" pod pazuhom.

Ne ulazeći u estetiku niti u to da ovo dolazi od žene koja je svoju čitavu karijeru izgradila objektivizujući i podređujući sebe muškim kriterijumima seksualnosti, mnogo je važnije to što je ona samo još jedna od članica liberalnog džet-seta koji na svaki način želi da pokaže koliko je osvešćena i jaka.

U sličnom tonu, prošle godine Voug je ocenio da borba za ženska prava nikada nije bila teža.

Svako malo mogu se videti novinski tekstovi o tome za kakve su se večernje toalete glumice i glumci na crvenim tepisima odlučili kako bi time poslali "snažne" socijalne poruke.

Samo da su sufražetkinje to znale, ne bi morale da štrajkuju glađu, protestuju na ulicama i skaču ispred trkačkih konja žrtvujući svoje živote da bi današnje žene mogle da glasaju i, barem načelno, bile smatrane jednakim sa muškarcima.

Mogle su samo da obuku lepe haljine i to bi sasvim sigurno rešilo problem.

U vremenu kada je veliki broj žena širom sveta potlačen, kada su žene i dalje žrtve fizičkog i psihičkog nasilja, dvonedeljno puštanje dlaka ispod pazuha nije neka pomoć.

Oblačenje skupocene haljine na nekoj holivudskoj gala večeri neće promeniti činjenicu da su žene manje plaćene od muškaraca ili da su vrlo često žrtve mobinga na radnom mestu.

Objavljivanje eseja u magazinu koji je pretežno namenjen ljudima višeg socio-ekonomskog statusa neće pomoći 200 miliona žena kojima su klitorisi nasilno odstranjeni u nameri da im se umanji osećaj seksualnog zadovoljstva.

Površni pokušaji pripadnika svetskog džet-seta u isticanju svoje prosvećenosti ne doprinose ničemu sem tome da se oni sami osećaju bolje i ispunjenije.

broj komentara 9 pošalji komentar
(nedelja, 18. avg 2019, 20:08) - Vojislav [neregistrovani]

Regresivni feminizam

Cist primitivizam.

(nedelja, 18. avg 2019, 19:06) - anonymous [neregistrovani]

objašnjenje

Kakve veze ima emancipacija tj ženska prava sa dlakama ispod pazuha? Priznajem da ne kapiram.

(nedelja, 18. avg 2019, 13:28) - anonymous [neregistrovani]

Heehheee

Ova je mislila da ispadne pametna kad ono obrato g..a skoro 90% zena se brije ispod pazuha , amozda jedan procenat od skoro 50 % muskaraca koji se briju ispod pazuha stvar higijene toliko za danas

(nedelja, 18. avg 2019, 13:13) - anonymous [neregistrovani]

Neslobodna društva

Autor je zaboravio da napomene da živimo i u vremenu gde se cenzuriše svako, pa i najmanje, neslaganje sa objavljenim tekstovima.

(nedelja, 18. avg 2019, 08:37) - anonymous [neregistrovani]

e...

ako ista postoji gadnije na zeni koja je lepa to su dlake ispod miske a one kao siske...i za nas muskarce isto vazi, ja to brijem i prijatnije se osecam, mozda valja a mozda i ne , ne znam ali mi je kudi kamo prijatnije i ne smrdim kao puma...

(subota, 17. avg 2019, 20:36) - Zna ,se [neregistrovani]

Kome dlake smetaju,

a ostali neka ugase svetlo!

(subota, 17. avg 2019, 20:19) - anonymous [neregistrovani]

Svasta

Danas sve sto je nenormalno pojedine osobe kao ova mlada dama oce da bude ucentru paznje i misli da joj ovo normalno sto reklamira ove rute ispod pazuha isto kao busen.Jasam musko i evek sam podbrijan ispod pazuha stvar higijene moja mlada ako te neko pita pozzzz.

(subota, 17. avg 2019, 20:09) - anonymous [neregistrovani]

Катастрофа!

Добро се неко сетио да прокоментарише ово. Овај тренд је катастрофа. Не знам шта је тим старлетама у глави.

(subota, 17. avg 2019, 16:05) - anonymous [neregistrovani]

Fuj dlake

Ma osnažite se i puštanjem junačkih brkova. Svi znamo da su brkovi prava odlika snage.