Stanje na putevima za 20. april

Mokri kolovozi, dobra vidljivost

Na širem području Srbije umereno oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima, što uslovljava mestimično mokre kolovoze. Zbog magle, vidljivost smanjena preko Crnog vrha. Most na Dunavu kod Beške 21. i 22. aprila biće zatvoren za saobraćaj na po dva sata.

Na putevima u Srbiji kolovozi su mestimično mokri, a zbog magle, vidljivost je smanjena preko Crnog vrha.

Most na Dunavu kod Beške 21. i 22. aprila biće zatvoren za saobraćaj na po dva sata.

Trenutno je saobraćaj slabijeg intenziteta na skoro svim putnim pravcima, dok se zbog završetka produženog vikenda i Uskršnjih praznika, već sa prvim poslepodnevnim časovima očekuje znatno intenzivniji saobraćaj, naročito na Ibarskoj magistrali i prilazima većim gradskim sredinama.

AMSS vozačima savetuje maksimalni oprez za volanom, sporiju vožnju, prilagođenu datim uslovima na putu, kao i više strpljenja i tolerancije prema ostalim učesnicima u saobraćaju.

Na pojedinim deonicama, na kojima su započeti radovi i gde su prisutni putari sa mehanizacijom, saobraćaj je nešto usporeniji i obavlja se prema postavljenoj vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji.

Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja, najčešće u vidu udarnih rupa i deformacija na kolovozima.

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru.

Na magistralnom putu M-22, koji od Beograda, preko Novog Sada, vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamiona čija nosivost prelazi 12 tona. Kamioni se usmeravaju na autoput E-75 Beograd-Subotica.

Zbog radova na deonici magistralnog puta M-22 između Ušća i Biljanovca, saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila.

Popravlja se most na reci Savi kod Sremske Rače, te povremeno ima zastoja saobraćaja.

Na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici kod Užica, kolotrazi predstavljaju ozbiljnu opasnost za sve učesnike u saobraćaju.

Na obilaznici oko Požege, na mostu preko Skrapeža, kolovoz je ozbiljlno oštećen, sa mnogo rupa.

Usled oštećenja kolovoza na mostu na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, saobraćaj je usporen i obavlja se prema postavljenoj signalizaciji.

broj komentara 0 pošalji komentar