Stanje na putevima za 16. mart

Putevi suvi, saobraćaj se obavlja normalno

Kolovozi uglavnom suvi, vidljivost dobra osim na Kopaoniku. Zadržavanje putničkih vozila na graničnim prelazima do 30 minuta.

U Srbiji jutros nema padavina, kolovozi u nižim predelima su suvi ili mestimično vlažni i vidljivost je dobra, osim na području Kopaonika, gde je smanjena zbog magle na samo 20 do 30 metara.

Na prilazu Kopaoniku iz pravca Brzeća, na deonici Rendara - Jaram, duva jak vetar i stvara snežne nanose, visine do pola metra.

Na većini magistralnih i regionalnih puteva u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta i obavlja se bez zastoja i ograničenja.

Putari skreću pažnju na veliki broj oštećenja na kolovozima, najčešće u vidu udarnih rupa i deformacija.

U klisurama i usecima, odnosno pored kamenih kosina, učestali su odroni, posebno duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru.

Zbog ugaženog snega na kolovozu do pet centimetara, zabranjeno je kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima na prilazima Kopaoniku, na putevima koji vode preko Goča i Vlasine, na Goliji i Tari, na prilazu Babinom zubu na Staroj planini.

Zabrana je na snazi i na regionalnom putu R-119 Koznica - Drenska klisura, na regionalnim putevima u višim predelima Ivanjice, Peštera i na Divčibarama (deonica Krčmar - Divčibare - Kaona). Na pomenutim putnim pravcima je za ostale kategorije vozila zimska oprema obavezna.

Na magistralnom putu M-5 Paraćin-Zaječar, kod mesta Grza, aktiviralo se klizište na 10 kilometara od Paraćina, zbog čega je saobraćaj otežan, uz ograničenje brzine kretanja vozila prema postavljenoj vertikalnoj signalizaciji.

Na graničnim prelazima, za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

broj komentara 0 pošalji komentar