Koje ulice su prohodne u Beogradu

Zbog održavanja skupa u okviru kampanje "Budućnost Srbije" u Beogradu se očekuje dolazak oko tri hiljade autobusa iz svih krajeva zemlje. Iz sobraćajne policije upozoravaju da su ulice u zoni održavanja skupa već zatvorene, da će zbog priliva učesnika u određenom trenutku biti zatvorene i ulice Kneza Miloša i Takovska ali i Brankov most.

Načelnik saobraćajne policije Beograda Dragan Bogosavac rekao je za RTS da ćemo osim zone oko trga Nikole Pašića, koja je zatvorena još sinoć u 22 sata, imati i ozbiljne poremećaje saobraćaja u drugim delovima grada.

"U popodnevnim satima očekuje se zatvaranje ulica Kneza Miloša, Takovske, a u jednom trenutku zbog dolaska učesnika biće onemogućen i saobraćaj na Brankovom mostu", kaže Bogosavac.

U vremenskom intervalu od 13.30 časova biće zatvoren Bulevar Nikole Tesle na delu od Karađorđevog trga do Ulice Ušće, u oba smera, dok će Ulica Ušće na delu od Bulevara Nikole Tesle do Brankovog mosta biti zatvorena od 14 časova, saopštio je MUP.

U vremenu od 13.45 časova, Ulica Vladimira Popovića na delu od Ulice Jurija Gagarina do Starog sajmišta biće zatvorena u oba smera, a od 14 časova biće obustavljen saobraćaj u Bulevaru Milutina Milankovića od Ulice Milentija Popovića do Tošinog bunara u oba smera.

U vremenu od 13.45 časova, saobraćaj će biti obustavljen u Bulevaru umetnosti od Bulevara dr Zorana Đinđića do Bulevara Milutina Milankovića.

U popodnevnim satima, od 16.30 sati, tokom kretanja učesnika skupa, doći će do privremene obustave saobraćaja u Bulevaru Mihajla Pupina, na Brankovom mostu, Ulici Brankovoj i na Zelenom vencu.

Od 14.30 časova za saobraćaj će biti zatvorena Ulica kneza Miloša i deo Takovske ulice do Ulice 27. marta u oba smera, a Savska i Sarajevska ulica od Drinske do Nemanjine biće zatvorena od 14.45 sati.

Nemanjina ulica od Savskog trga do Slavije biće zatvorena za saobraćaj od 14.45 sati, dok će od 14 časova saobraćaj povremeno biti obustavljen u Bulevaru kralja Aleksandra, od Trga Nikole Pašića u pravcu Batutove ulice.

Trg Nikole Pašića zatvoren je za saobraćaj do ponoći.

"Apelujemo na građane za razumevanje i strpljenje. Molimo ih da se uzdrže od korišćenja privatnih vozila i da se pridržavaju uputstava pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji će biti angažovani na poslovima regulisanja saobraćaja", poručili su iz MUP-a.

Najavljen je dolazak tri hiljade autobusa iz svih krajeva Srbije.

"Predviđeno je da jedan deo autobusa bude parkiran na Bulevaru kralja Aleksandra, ali će većina biti parkirana na strani Novog Beograda i u zoni Savskog trga", kaže Bogosavac.

Poslednja dva dana primetne su gužve na prilazima Beogradu zbog Velikog petka i uskršnjih praznika koji ove nedelje slave katolici i protestanti pa veliki broj stranih državljana tranzitira kroz Srbiju iz pravca zemalja zapadne Evrope. 

Iako se očekuje da tranzit tokom dana počne polako da popušta, najave sa graničnih prelaza nisu povoljne, odnosno broj vozila je i dalje veliki, rekao je za RTS načelnik saobraćajne policije Beograda Dragan Bogosavac.

broj komentara 7 pošalji komentar
(petak, 19. apr 2019, 16:28) - anonymousPero [neregistrovani]

To

To je dokaz da mitinzi treba da budu zabranjeni u centru grada i treba organizovati na Uscu ili u neki  stadion, zavisi od broja ucesnika.

(petak, 19. apr 2019, 16:15) - Ravnogorac [neregistrovani]

Bez reda

Nikakvog reda u drzavi Srbiji,miting radnim danom?Polovina grada Beograda blokirana.!!!

(petak, 19. apr 2019, 14:17) - anonymous [neregistrovani]

Miting

Osveta Beograđanima, grad se drži na sve moguće načine u blokadi. Od raskopanih ulica do mitinga radnim danom sa raskopanim ulicama. A otpor raste.

(petak, 19. apr 2019, 13:31) - anonymous [neregistrovani]

Budućnost

Budućnost Srbije je danas u Beogradu ❤️ Širite ljubav a ne mržnju...

(petak, 19. apr 2019, 11:00) - iskrena [neregistrovani]

miting

...a čemu koncert !!!! Strašno

(petak, 19. apr 2019, 10:42) - anonymous [neregistrovani]

Užas

Održite miting na zvezdinom stadionu naplatite mitingašima ulaznice,i dobro svima nema gužve po gradu a prihod od ulaznica dati za lečenje bolesnih. A ne ovako maltretirati nas koji radimo danas.

(petak, 19. apr 2019, 09:41) - anonymous [neregistrovani]

Katastrofa

Držati miting radnim danom, I TO PETKOM!!! Pa ima i vikend gospodo...