Niš, počelo suđenje vozaču "Koridora Srbije"

Pred Osnovnim sudom u Nišu počeo je glavni preteres na suđenju vozaču "Koridora Srbije" koji se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću na naplatnoj rampi Doljevac 31. januara, kada je jedna osoba poginula, a petoro teže i lakše povređeno.

Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je za S. D. (35) kaznu zatvora od najmanje pet godina, jer se u rejonu naplatne rampe Doljevac kretao nedozvoljenom brzinom i u vozilo koje je stajalo na rampi udario brzinom od 93,6 kilometara na sat.

Advokat oštećenih je zatražio da se za ovaj postupak obezbede svi snimci sa naplatne rampe Doljevac, a ne samo jedan koji je za sada dostavilo Javno preduzeće "Putevi Srbije".

S druge strane, odbrana je zatražila hidrometeorološko veštačanje koje bi pokazalo da li je na putu bila gusta magla i poledica, ali i procenu da li je trepteća signalizacija na naplatnoj rampi Doljevac radila.

Početku glavnog pretresa nije prisustvovalo četvoro oštećenih, među kojima i v. d. direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić, kome nije dostavljen sudski poziv.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 12. februar naredne godine.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 22. nov 2019, 17:02) - anonymous [neregistrovani]

Наплатне рампе су добро покривене камерама

Снимци са свих камера ће показати ко је изазвао несрећу. Ако се снимци крију, то само значи да ће из њему знаних разлога возач да преузме кривицу и да ће добити неку минималну казну, уколико је заиста неко други био за воланом. Покажите све снимке и све ће бити јасно! Наплатне рампе су добро покривене камерама. Пре или касније и за ово ће се сазнати пуна истина.

(petak, 22. nov 2019, 15:21) - anonymous [neregistrovani]

Kamera

Nadajmo se da ce sada, u interesu razbijanja spekulacija, biti objavljen snimak kamere.

(petak, 22. nov 2019, 14:41) - anonymous Lala [neregistrovani]

Ta idi,

Sve da je i bila gusta magla i poledica to nije nikakva olakšavajuća okolnost s obzirom da se učesnici u saobraćaju moraju prilagoditi uslovima puta .

(petak, 22. nov 2019, 14:15) - anonymous [neregistrovani]

Sramota

Posto je autu koje je izazvalo udes bio Zoran Babic, direktor puteva, tuzilac je trazio kaznu od pet godina zatvora.Pitam se gde mi zivimo i kakvo drustvo gradimo?Da pokazemo da ljudi na pozicijama mogu sve a ostali narod sta zadesi.