Potvrđeno – otmičaru dede Jelene Đoković 10 godina robije

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu odluku kojom je Branislav Matić osuđen na 10 godina zatvora zbog otmice Milosava Radisavljevića iz Ljiga, dede Jelene Đoković, supruge srpskog tenisera Novaka Đokovića, navodi se na sajtu tog suda.

Apelacioni sud je potvrdio da nije bilo olakšavajućih okolnosti za Branislava Matića, dok je od otežavajućih cenio pobude okrivljenog iz kojih je učinio krivično delo radi sticanja imovinske koristi u iznosu od traženih 2.000.000 evra od unuke oštećenog, Jelene Đoković.

Sud je uzeo u obzir i pogoršanje zadravstvenog stanja oštećenog, te raniju osuđivanost okrivljenog za krivična dela iz grupe krivičnih dela čiji je motiv bio pribavljanje protivpravne imovinske koristi.

"Imajući u vidu napred navedeno, stepen krivice i težinu krivičnog dela, pravilno je prvostepeni sud ovog okrivljenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od deset godina nalazeći da će se ovakvom vrstom i visinom kazne dovoljno uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši ovakva ili slična krivična dela, čime će se postići opšta svrha izricanja krivičnih sankcija", navodi se u odluci suda.

Apelacioni sud navodi i da nije bilo dovoljno dokaza na osnovu kojih bi se moglo utvrditi da je u otmici učestvovao i D. J.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 12. okt 2019, 09:02) - RedShield [neregistrovani]

@Otmicari

Подржавам. Поготово овај део са затвором као "привредним друштвом" :) То би било корисно и за саме "пацијенте" и за друштво. Сигурно би порастао проценат оних који би се вратили правим животним вредностима, а из затвора би излазили и физички и ментално здравији.

(petak, 11. okt 2019, 18:45) - anonymous [neregistrovani]

otmicari

kada bi dozvolili svakome kome na pamet padne tako nesto, niko ne bi smeo da ode bilo gde bez bez obezbedjenja. mnogo tome doprinosi velicanje kriminalaca od arkana, giske, kristijana, kneleta.... mediji su od njih stvorili junake i urbane legende, cak su bili u drzavnom aparatu .zasto bi neki potencijalni kriminalac radio za 300 evra kada vidi lagodan zivot bez truda. treba povecat kazne sa prinudnim fizickim radom za takve osobe a zatvore pretvorit u profitabilne firme. znaci lance na noge pa na posao, da osete sta znaci rad. toliko ima posla da bi srbija bila mnogo lepsa.