Optužena se kaje zbog pretnji deci predsednika Srbije

Šapčanka A. J. A. optužena, jer je 24. jula putem Tvitera uputila pretnje deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavila je na početku suđenja da se "mnogo kaje" i da nije imala nameru da ugrozi ničiju bezbednost, naročito ne predsednika i njegove dece.

Izlažući odbranu pred Višim sudom u Beogradu, A. J. A. (49) je rekla da je psovke i uvrede na račun predsednika i njegove dece napisala u momentu kada je bila izrevoltirana što je jedna osiguravajuća kuća odbila da joj plati račune hospitalizacije i pretraga koje su obavljene na klinici u Austriji, iako je imala kupljeno zdravstveno osiguranje za inostranstvo.

U iskazu se pozivala na to da je bolesna i da je tokom proleća "imala više stresova".

Rekla je da je u Hajburgu, u Austriji, boravila od 10. do 28. jula, "gde je sestričini čuvala kuče", a 16. jula joj je pozlilo, pa je primljena na kliniku.

Na klinici joj je urađen niz zdravstvenih pretraga i rečeno da će sve to pokriti njeno zdravstveno osiguranje.

Međutim, kada je otpuštena sa klinike, 24. jula, najpre joj je ginekolog tražio imejl kako bi joj poslao loše rezulate sa pretraga.

Potom ju je, kako je rekla, oko 13 sati zvala i radnica klinike da javi da je osiguravajuća kuća odbila da joj plati troškove klinike od oko 7.000 evra zbog neke klauzule.

"Bila sam uzmenirena i osećala sam se prevarenom", rekla je i dodala da je, pošto je reč bila o državnoj osiguravajućoj kući, a kada je videla vest da je Vučić posetio Železaru u Smederevu, napisala preteće tvitove, ali nije htela da ugrozi bezbednost ni njega, ni njegove dece.

"Kajem se veoma mnogo, to što sam napisala je vulgarno, ružno, sramotno, ali ne mogu da vratim vreme. Svoju decu sam osramotila", navela je A. J. A.

Ona je na početku rekla da želi da promeni iskaz koji je dala u tužilaštvu, kada je navela "da će ponovo uraditi to što jeste, ali drugom terminologijom".

Ona je uhapšena krajem jula i od tada se nalazi u pritvoru.

Sledeće suđenje biće održano 13. novembra, kada će biti saslušan veštak.

Optužnim predlogom tužilaštva ona se tereti da je izvršila krivično delo ugrožavanja sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ranije je osuđivana u Šapcu, a mediji su preneli da je to bilo zbog falsifikovanja isprave i nasilja u porodici nad majkom.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 08. okt 2019, 10:26) - anonymous [neregistrovani]

SNS

Kod nas je predsednik dezurni krivac za sve.cudno razmisljanje.

(ponedeljak, 07. okt 2019, 19:07) - anonymous [neregistrovani]

Komandna odgovornost....

Dakle,prema nekima,pa i prema ovoj zeni,za sve sto se lose desi u drzavi krivi su Vucic i njegova djeca.Kakve veze ima Vucic sa polisom osiguranja?Zasto su kriva Vuciceva djeca?Kako bi se ova zena osjecala da neko zaprijeti njenoj djeci?Ponasanje ove zene je strasno i zato treba biti najstrozije kaznjena,cisto za primjer ostalima koji Vucica optuzuju za nesto s cim covjek nema nikakve veze.

(ponedeljak, 07. okt 2019, 19:03) - anonymous [neregistrovani]

eto....

pa ti kriva presednikova deca zbog kucica i 7000 hiljada evra nekog osiguravajuceg drustva, nego sad lepo u apasanu pa se nauci pameti, kakvo sad pokajanje i cuda...ima vas na FB koji vredjate i svasta govorite da ste svarno prevrsili svaku meru...ja razmem da neko ne voli presednika ali sta hocete ja ne znam,da ga lincujete, pa ne moze tako, imate izbore pa nemojte glasati za njega, pa nismo mi bas toliki divljaci...