Tuča u školi u Nišu, dečak završio u Hitnoj pomoći

U Osnovnoj školi "Ivo Andrić" u Nišu juče posle podne dogodio se incident u kom je dečak zadobio povredu ključne kosti.

Učenik šestog razreda OŠ "Ivo Andrić" u Nišu, koji se za vreme malog odmora juče potukao sa vršnjakom iz drugog odeljenja, zadobio je povredu ključne kosti.

Odmah su reagovali dežurni nastavnici i Hitna pomoć, a obavešten je i školski policajac i Školska uprava, dok školski Tim za bezbednost danas donosi odluku o merama koje će biti preduzete.

Sve se dogodilo u dvorištu škole u popodnevnoj smeni, kada je jedan od učenika uzeo ključ iz portirnice, jer se škola zaključava, i istrčao u dvorište, a za njim i grupa dečaka iz drugog odeljenja.

U dvorištu su se dvojica dečaka potukla, kako saznajemo oko štenaca, a umešao se stariji učenik, koji je pokušao da ih razdvoji.

Direktorka škole Milica Petković rekla je za RTS da je on u tom trenutku povukao jednog od učesnika tuče koji je izgubio ravnotežu i pao. Pretpostavlja se da je prilikom pada polomio ključnu kost.

I pomoćnica direktora Andrijana Nedeljković tvrdi da do povrede nije došlo u tuči.

"U tom razdvajanju jedan od učenika šestog razreda je pao i povredio ključnu kost, tako da do te povrede nije došlo u sukobu, već u pokušaju da se pruži pomoć. Ja sam stupila u kontakt sa majkom tog dečaka, pošto sam mu ja i razredna, dečak je dobro. Oseća bolove i dalje, ali reagovali su na vreme i biće danas pušten kući", rekla je Nedeljkovićeva.

Ističe da će preduzeti mere. "Kreće se najpre sa vaspitnim radom i smanjenjem ocene iz vladanja", istakla je Nedeljkovićeva.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 04. okt 2019, 16:07) - Jasmina [neregistrovani]

Sve po zakonu, opet ?

Ne mogu da verujem. Iz škole kažu da je nivo nasilja između II i III nivoa ! Inače lom ključne kosti spada u tešku telesnu povredu !!

(petak, 04. okt 2019, 15:02) - Ravnogorac [neregistrovani]

@Nis

Ma daj,kada sam bio osnovac svaki dan smo se tukuli,niko nije policiju obavestavao niti su mediji o tome pisali,evo ziv sam.

(petak, 04. okt 2019, 14:10) - anonymous [neregistrovani]

Nis

Srecom kljucna kost zarasta lako i brzo. Kako su poceli da se tuku i ubijaju od malena ko zna gde ovo vodi. Mladje generacije se ponasaju kao da su smrtni neprijatelji od malena, nose nozeve vec u osnovnoj, u srednjoj se vec uveliko bodu nozevima i udaraju stanglama a fakultet - ako se prezivi. Pitanje je kako u danasnje vreme nauciti decu, koja su pod velikim uticajem medija, da se nasiljem ne resava nista. Bilo je i kod starijih generacija ali u mnogo manjoj meri.

(petak, 04. okt 2019, 13:50) - anonymous [neregistrovani]

Prva pomoć?

Ne valja kad stojiš i ne pomažeš; ne valja ni kad želiš da pomogneš, a ono se izjalovi! Pa sad budi pametan?!