Tramvaj iskočio iz šina na Mostu na Adi, jedna osoba povređena

Jedan od tramvaja koji sa Banovog brda saobraća ka Novom Beogradu preko Mosta na Adi iskočio je iz šina. Jedna osoba lakše povređena.

Tramvaj na liniji 13, marke KAF, iskočio je iz šina oko 12.20 dok se kretao u smeru ka Novom Beogradu.

Jedna 43-godišnja putnica iz tramvaja je lakše povređena. Sa bolovima u kuku je kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar.

Tramvajske linije 11 i 13 su preusmerene i saobraćaju preko starog Savskog mosta.

Nakon događaja obavljen je uviđaj, a istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se incident dogodio, odnosno razloge koji su doveli do iskakanja tramvaja iz šina, saopštilo je JKP GSP "Beograd".

Kako je istakao direktor GSP "Beograd" Radiša Momčilović formirana je komisija koja je na terenu.

"Komisija koju čine predstavici izvođača radova, projektanta, GSP-a i Direkcije za građevinsko zemljište na terenu je u cilju utvrđivanja činjenica. S naše strane, očitaće se brzina kojom se tramvaj kretao kako bi se utvrdilo da nije bilo prekoračenja. Tramvajski saobraćaj na ovoj deonici trenutno je prekinut i tako će biti dok se ne utvrde okolnosti pod kojima se incident dogodio", naveo je Momčilović.

Direktor GSP-a tim povodom izražava žaljenje i najavljuje da se istraga nastavlja i ispituju se sve činjenice i okolnosti koje su dovele do incidenta.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 03. okt 2019, 18:41) - Markovljev [neregistrovani]

@Tramvaj

No to sto se tramvaj ljulja nemora biti razlog u sinama. Sta karoserija tramvaja, amortizeri i ostali tehnicki parametri. Ovi tramvaji sa slike odavno imaju najbolje godine za sobom.

(četvrtak, 03. okt 2019, 18:07) - anonymous [neregistrovani]

Tramvaj

Neverovatno je da se na tek postavljenim šinama tramvaj toliko ljulja. Vožnja preko mosta uopšte ne deluje udobno, ovo me uopšte nije iznenadilo.