Uhapšen zbog sumnje da je otvarao pošiljke

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su D. B. (44) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju, saopšteno je iz MUP-a.

Sumnja se da je D. B., zaposlen u JP "Pošta Srbije" u Jagodini, u periodu od sredine septembra 2019. godine do trenutka hapšenja koristeći svoj službeni položaj neovlašćeno otvarao i zadržavao poštanske pošiljke, kao i sadržaj samih pošiljki, sa ciljem pribavljanja imovinske koristi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenom D. B. određeno je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 02. okt 2019, 17:40) - anonymous [neregistrovani]

Eh da je samo on...

Puno njih je to isto radilo, sami niko nije ništa prijavljivao. Redovno su koverte sa čestitkama iz inostranastva, i samo iz inostranstva stizale otvarane, kao i pisma. Oni koji su i trebali dobiti novac iz čestitki su redovno ostajali bez novca, a u strahu od mogućih sankcija, nikad nisu ni prijavili nestanak novca.