Udes dva kamiona kod Orlovače, jedna osoba poginula

Jedna osoba je poginula, a jedna povređena u sudaru dva teretna vozila na Ibarskoj magistrali na obilaznici kod Orlovače, saznaje RTS.

Nesreća se dogodila oko 15 časova i 50 minuta u smeru ka Ostružničkom mostu.

Uviđaj je u toku, a saobraćaj je u tom delu grada obustavljen. Kolona vozila se proteže od dva do tri kilometra.

Kako iz Saobraćajne policije navode, ulanjanje kamiona će trajati od tri do četiri sata, što znači da će saobraćaj na toj deonici toliko biti i paralisan.

Kako nezvanično saznaje RTS, do sudara je došlo kada je vozač jednog kamiona izgubio kontrolu nad vozilom, udario u drugi kamion i od siline udara na licu mesta poginuo. Drugi vozač je u svesnom stanju prevezen u Urgentni centar.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 02. okt 2019, 07:42) - anonymous [neregistrovani]

Saobraćajna kultura

Poštovani,
Iako se dobrim delom slažem sa vašim komentarom, moram Vas upozoriti da grešite. Naime, većina kažiondžija saobraća u međunarodnom transportu, i tamo su savladli kulturu saobraćaja, da se mora uskladiti brzina o odstojanje kako bi se upustilo vozilo koje dolazi sporednom saobraćajnicom. A ne kao kod nas, daj gas, stegni sirenu i priđi što bliže vozilu ispred sebe,ne bi li se ko slučajno ubacio. A onda se pitamo zašto veštački stvaramo gužve. Posebnu pažnju treba obratiti na kamione, jer su teški, gabaritni i slabo pokretivi, pa u slučaju da ih ne upustimo, mnogo bi veći problem napravili kada bi stali pa krenuli iz mesta.
Hvala.

(utorak, 01. okt 2019, 23:21) - anonymous [neregistrovani]

Jedna od najgorih saobraćajnica

Svaki put kada vozim obilaznicom pitam se kako ljudi ne ginu non-stop. Sve je pogrešno i naopako urađeno. Između traka morale su da budu postavljene betonske barijere celom dužinom. Prave se i veštačka zagušenja. Velikim delom krivi su upravo i vozači kamiona koji suprotno propisima uleću sa sporednih puteva, a kolege ih puštaju da se priključe, izazivajući još veću gužvu. Na putokazima piše samo "Čukarica", nema oznake lokalnih mesta (Petlovo i Labudovo brdo), pa mnogi nisu ni sigurni gde treba da se isključe. Uz to, veliki je i broj građevinskih vozila i vlada potpuni haos, a policije nigde.