Uhapšeni zbog sumnje da su nameštali tender za pirotsku bolnicu

Niška policija uhapsila je odgovorno lice Opšte bolnice u Pirotu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i odgovorno lice preduzeća "Grosis" d.o.o. iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama.

Uhapšeni su G. P. (1968) odgovorno lice Opšte bolnice u Pirotu i G. S. (1961) odgovorno lice preduzeća "Grosis" d.o.o. iz Niša, saopštio je MUP.

Policija je podnela i krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetpetogodišnje žene zaposlene u Opštoj bolnici u Pirotu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je G. P. koristeći svoj službeni položaj tražio od četrdesetpetogodišnje žene da u specifikaciji materijala i konkursnoj dokumentaciji u postupku javne nabavke medicinskog, potrošnog i sanitetskog materijala u Opštoj bolnici Pirot unese karakteristike i standarde koji su unapred dogovoreni sa G. S., odgovornim licem "Grosis" d.o.o., sa ciljem da se time eliminišu ostali potencijalni ponuđači i posao u vrednosti od 1.628.750 dinara bez PDV-a dodeli tom preduzeću.

Osumnjičenima G. P. i G. S. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 01. okt 2019, 16:16) - anonymous [neregistrovani]

Машала...

Посао у вредности од чак 1.628.750 динара. Када се одузму трошкови материјала то му дође око 3000 евра. Увек се сетим комшије који је украо брусилицу деведесетих па заглавио робију. Кратку додуше.