Viši sud odobrio izručenje Jovana Vukotića Crnoj Gori

Viši sud u Beogradu utvrdio je da su ispunjene pretpostavke za izručenje Jovana Vukotića pravosudnim organima Crne Gore, radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici, saopšteno je iz beogradskog Višeg suda.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, na sednici veća održanoj dana 26. septembra 2019. godine, donelo je rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje pravosudnim organima Crne Gore okrivljenog Vukotić Jovana, radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Viši sud u Podgorici Vukotića sumnjiči zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju iz člana 144 stav 1 tačka 8 u vezi člana 20 i 23 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, a preko tog suda u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja. 

broj komentara 0 pošalji komentar