Prevrnuo se autobus kod Leskovca – troje poginulo, više od 30 povređenih

Tri osobe poginule kod Pečenjevca, kada je makedonski autobus, koji se kretao iz Skoplja ka Beogradu, sleteo sa auto-puta i prevrnuo se.

Autobus u kojem je bilo 35 osoba krenuo je sinoć oko 20 časova iz Prilepa u Beč, saznaje RTS.

Do nesreće je došlo oko 1.45, na auto-putu u blizini isključenja za Leskovac, saopštio je MUP.

Prvi su u pomoć priskočili radnici "Srbija puta", koji su uspeli da podignu autobus. Na licu mesta poginule su tri osobe, dok su 32 povređene. U pomoć unesrećenima priskočili su i vatrogasci, osam ekipa Hitne pomoći iz Leskovca i Niša, kao i građani koji su se tu zadesili.

Četvoro najtežih pacijenata zbrinuto je u Kliničkom centru u Nišu, u leskovačkoj Opštoj bolnici 28 od kojih je na odeljenjima hirurgije i ortopedije ukupno šest putnika, a na dalju dijagnostiku u Niš poslato je još troje.

"Još jedan pacijent sa bolovima u stomaku je prebačen na praćenje, smešten je na intenzivnu negu hirurgije, njihovo stanje je stabilno", kaže Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac.

Pomoćnik direktora KC Niš Aleksandar Nagorni navodi da je kod svih povređenih u pitanju poli trauma i da niko od njih u ovom trenutku nije životno ugrožen.

Reakcijom lekara u Leskovcu i Nišu zadovoljni su u nadležnom ministarstvu.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Ferenc Vicko smatra da je rekcija bila pravovremena, uspešna i da će se pacijenti na zadovoljstvo svih brzo oporaviti.

Leskovac obezbeđuje prevoz za Makedoniju

Na kućno lečenje će biti pušteno 14 pacijenata, kažu u leskovačkoj bolnici gde će pacijenti ostati dok ne stigne prevoz za Makedoniju koji obezbeđuje opština Leskovac.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da će lokalna vlast putnicima iz autobusa obezbediti smeštaj i hranu do onog trenutka dok im njihovi rođaci ne obezbede prevoz do Makedonije.

Putnici su za RTS rekli da je većina njih spavala u trenutku kada je automobil sleteo sa puta i da nisu bili svesni šta se dogodilo. 

Uviđaj je obavljen, ali još nije saopšteno zašto je došlo do nesreće.

Uzrok ove teške nesreće u kojoj je nažalost troje ljudi izgubilo život najverovatnije su i izuzetno loši vremenski uslovi i sneg koji je vejao posle ledene kiše.

broj komentara 4 pošalji komentar
(nedelja, 16. dec 2018, 16:21) - Stojka [neregistrovani]

Drzite se

Citam i placem drzete se moji makedonci ke bide se dobro a posebno socustvo do semejstvata na zaginatite....

(nedelja, 16. dec 2018, 13:14) - Zabrinut [neregistrovani]

Tuga.

Saucesce Porodicama Poginulih I Brz Oporavak Povredjenima. Svim ljudima zelim da voze polako i budu Bezbedni. Nezaboravite neko vas voli . Cuvajte se.

(nedelja, 16. dec 2018, 12:01) - anonymous [neregistrovani]

Tragedija!

Golemo sočustvo do familije poginulih, ostalima brzi oporavak!

(nedelja, 16. dec 2018, 09:30) - anonymous [neregistrovani]

Tuzno

Uvek je ta deonica puta bila najgora leskovac predajane grdelicka klisura, saučešće porodicama, i brzi i zdravi oporavak ostalima,pozz Surdulica