Velika akcija srpske i austrijske policije, 13 osoba uhapšeno zbog droge

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i policijom Austrije, uhapsila je 13 osoba i zaplenila oko 1,5 kilograma heroina, saopštio je MUP Srbije.

Zaplenjeno je 22 kilograma paracetamola, manja količina kokaina i marihuane, kao i pištolj i 20.300 evra. 

Deset osoba je uhapšeno na teritoriji Austrije, dok je troje organizatora ove kriminalne grupe uhapšeno u Srbiji.

Osumnjičeni su uhapšeni na teritoriji Srbije i Austrije od januara 2018. do danas, a sumnjiče se da su u dužem vremenskom periodu vršili nabavku i distribuciju narkotika, kako na teritoriji Srbije, tako i u zemljama EU.

Zahvaljujući dobroj međunarodnoj saradnji srpske i austrijske policije, uhapšeni su N. Z. (27), C. A. (31), K. Lj. (28), I. F. (21), V. M. (22), A. P. (20), P. V. (18) svi iz Beograda, S. J. (26), M. M. (27) i I. U. (24) iz Šapca, K. M. (30) iz Vrbasa, R. S. (24) iz Đakovice i D. A. (20) iz Smedereva.

Osumnjičeni koji su uhapšeni u Srbiji će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

broj komentara 0 pošalji komentar