Slučaj Ivanović: Potvrđena krivica, ali bez pritvora policajcima

Osnovni sud u Mitrovici potvrdio je da su srpski pripadnici kosovske policije D. M. i Ž. J. počinili krivična dela, što su oni i sami priznali, ali je odbio zahtev tužilaštva za određivanja pritvora, ocenivši da je neosnovano.

Policajci su tokom vikenda uhapšeni pod sumnjom da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, a Ž. J. i za neovlašćeno vlasništvo, kontrolu i posedovanje oružja, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Na osnovu rešenja suda u koje je RSE imao uvid, prilikom saslušanja Ž. J. je izjavio da je svestan dela koje je počinio, ali da to nije učinio namerno već iz neznanja i nedovoljne obučenosti za rad u istražnoj jedinici policije, kao i da se iskreno kaje zbog učinjenih propusta.

Sud je iz spisa predmeta, foto-dokumentacije i video zapisa, kao i iz dela same izjave osumnjičenog utvrdio radnje koje je D. M. na licu mesta preduzeo, odnosno propustio da preduzme u cilju obezbeđivanja lica, mesta i tragova na tom mestu od strane drugih lica.

"Iz spisa predmeta se zaključuje da je Tužilaštvo do sada prikupilo sve materijalne dokaze sa lica mesta, izjave svedoka, fotodokumentaciju za krivičnu istragu koju vodi u predmetu ubistva Olivera Ivanovića, pa sud ne nalazi koje to još dokaze treba pribaviti, a na čije pribavljanje okrivljeni mogu uticati ili ih sakriti ili uništiti", ističe se u rešenju.

Oliver Ivanović ubijen je ispred kancelarije svoje stranke u Mitrovici 16. januara.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 13. feb 2018, 18:39)
anonymous Lala [neregistrovani]

E , sad

Jel' to taj "neverovatan napredak "o kome se govori ?