RTS na novom mostu preko Save, pogledajte kako izgleda

Sve je spremno za otvaranje puta od Surčina do Obrenovca kojim će biti spojeni koridori 10 i 11. U toku su završni radovi gde se uređuje i okolina nasipa. Most na Savi kod Obrenovca dužine više od kilometar i po je uspešno testiran, a RTS je obišao deonicu nedelju dana pre otvaranja.

Most koji je spojio obale Save dugačak je 1.581 metar, a glavni raspon nad plovnim putem ima 175 metara. Sastoji se od 27 stubova i 30 rasponskih konstrukcija koje su, zahvaljujući sistemima pokretnih oplata, građeni paralelno sa obe strane reke.

"To je niz od sedam mostova od kojih je jedan glavni most preko Save, ostali mostovi su prilazne konstrukcije velikih raspona po 50-60 metara i nalaze se i sa leve i sa desne strane Save. Za svaki smer postoje po tri saobraćajne trake, znači dve saobraćajne i jedna zaustavna traka. Postoje i pešačke i službene staze, one su 0,75, kad se saberu odbojne ograde imamo prostor od dva metra", kaže projektant CIP-a Nada Pavlović.

Na ovom putnom pravcu planirana je još jedna saobraćajnica, kažu u institutu CIP. To je veza Novoga Beograda i ove petlje koja direktno vodi do mosta kod Obrenovca.

"Pravi efekat je kad se Novi Beograd spoji sa Surčinom, odnosno sa Obrenovcem i da se poveže sa dvema moćnim novobeogradskim saobraćajnicama, to je Vojvođanska ulica i Ulica Jurija Gagarina", navodi Milutin Ignjatović u ime CIP-a.

Deo Koridora 11 koji će povezati Surčin i Obrenovac dugačak je 17,6 kilometara, a najznačajniji objekti na ovoj trasi su most preko Save kod Bariča, kao i dve atraktivne i funkcionalne petlje – "Surčin" i "Obrenovac".

Završetkom ovih radova, dužina auto-puta "Miloš Veliki" (Beograd – Čačak) biće 120 kilometara.

Očekuje se puštanje u rad ove saobraćajnice 19. decembra i rasterećenje postojećeg puta Beograd–Obrenovac.

broj komentara 15 pošalji komentar
(četvrtak, 12. dec 2019, 06:35) - Marko iz Direna [neregistrovani]

Duguje Srbiji EU svakako...

Brate moj... Ako ćemo realno, Srbiji treba da isplate beskonačno evra, s obzirom koliku su joj štetu napravili 1999. godine... Srušeni mostovi, objekti, i ono najgore, ubijeni ljudi i deca... Srbiji treba da isplate toliko novca, da može da igradi 15.000 km autoputeva, da u svakom gradu, selu, u svakom mestu, izgradi najveće i najbolje objekte, da sela budu kao gradovi u Nemačkoj... Ali naravno da od toga nema ništa...

(sreda, 11. dec 2019, 23:16) - anonymous [neregistrovani]

Mogu li da pitam ?

Ko ce bre vracati te silne kredite kada stignu na redu za vracanje pobogu brate?!! I ko i kako nam dade te silne kredite!!? Pa ti putevi ima pola da propadnu za 10-godina a toliko dugova ce ostati.

(sreda, 11. dec 2019, 21:47) - anonymous [neregistrovani]

Jad

Nikad zadovoljni, da med i mleko potece Srbiom opet se trazi dlaka u jajetu. Ti pametni neka prodju malo Evropom pa da vide sta su guzve.

(sreda, 11. dec 2019, 20:52) - anonymous [neregistrovani]

Neverovatno

Toliko kilometara ovoga i onoga a u Beogradu nikad veca guzva. Vi ste svetski rekorderi zaludnosti.

(sreda, 11. dec 2019, 20:22) - anonymous [neregistrovani]

Srbija je sve jaca i jaca....

Svakim danom i u svakom pogledu Srbija je sve bolja i jaca,postala je pravo gradiliste i milina je sve to gledati.Zato sve cestitke aktuelnom rukovodstvu Srbije na uspjesnom vodjenju drzave Srbije.Neko se ovdje zapita hoce li te kredite vracati nasi unuci ne misleci o tome da gradnjom infrastrukture povecavamo BDP drzave a time i sposobnost privlacenja investicija sto znaci da ce ovi infrastrukturni objekti sami sebe otplacivati i jos profit donositi.
Srecno Srbijo,zelim ti sve najbolje na putu razvoja i prosperiteta.

(sreda, 11. dec 2019, 19:36) - Marko iz Direna... [neregistrovani]

Bravo, bravo, bravo...

Jako lepo... Srbija jača među zemljama regiona... Posle Grčke, Turske, Mađarske i Hrvatske, Srbija je peta zemlja na Balkanu po broju kilometara autoputeva... Sa svega 1000 km je na 5. mestu, Hrvatska sa 1.300 km je na četvrtom mestu, Mađarska sa 1.600 km zauzima treće mesto, Grčka sa preko 2.000 km zauzima drugo mesto, i naravno, Turska, na prvom mestu... S obzirom na svoju površinu, Srbija može imati više od 2.000 km autoputeva, izgradnjom nekoliko autoputeva na istoku zemlje, koji je, imam osećaj, nestao, jer niti jedne vesti ne čujem iz tog dela zemlje... Dakle, sve je ovo lepo, mostovi, autoputevi, ali mora da se jača istok zemlje u stim oblastima, u nekim je najjači... Autoput Beograd Vršac, Beograd Zrenjanin Kikinda Vršac, Sombor Subotica Kikinda, Lazarevac Despotovac Zaječar, Kragujevac Čačak/Kraljevo, Čačak Boljare (CG), Zaječar Kladovo (RUMUNIJA), Niš Priština... Mnogo još ima da se radi, ali u Bosni ima još mnogo više da se radi, jer s obzirom na svoju površinu, ima svega 200 km autoputeva, žalosno... Treba da ima više od 1.500 km autoputeva...

(sreda, 11. dec 2019, 18:18) - МИРО МАРКОВИЋ [neregistrovani]

Аутопут сада, а београдска Возна станица никад

Био сам дете када се почело говорити о изградњи Возне станице у београдском "прокопу". Постао сам стари човек, и још увек нема репрезантивне Станице за возове у Београду. Вероватно да ћу пре умрети пре него што ћу да видим нову Возну станицу у Београду и аутопутну заобилазницу око Београда. Људи, шта радите толико дуго!?

(sreda, 11. dec 2019, 17:02) - anonymous [neregistrovani]

браво

Браво! Једва чекам и то да доживим. Идемо даље.

(sreda, 11. dec 2019, 16:43) - anonymous [neregistrovani]

Чини ми се

да си ти оптимиста??

(sreda, 11. dec 2019, 15:37) - anonymous [neregistrovani]

hm

ovo su snimci od letos?