Plan za stvaranje klastera avio-industrije u Srbiji

Kompanija MTU, koja je nedavno najavila da će graditi proizvodni i servisni centar u Staroj Pazovi, toliko je zadovoljna, da promoviše Srbiju svuda u svetu i sve svoje partnere poziva da dođu, istakla je premijerka Ana Brnabić u Parizu.

Ana Brnabić, koja je obišla avio-kosmički salon "Pariz Er Šou 2019" u Buržeu, razgovarala je sa predstavnicima kompanije za proizvodnju motora za avione MTU.

Premijerka je istakla da je kompanija MTU toliko zadovoljna, da promoviše Srbiju svuda u svetu, svim svojim partnerima kaže lepu reč o Srbiji i pozove ih da dođu.

"Ono što je nama plan, na osnovu investicije MTU i na osnovu centra koji ćemo otvoriti, a koji će početi sa radom već u oktobru, je da iskoristimo to za razvoj jednog većeg klastera avio-industrije u Srbiji – dakle, grupe investitora koji će doći i raditi u Srbiji", objasnila je Brnabićeva.

Premijerka se u Parizu nakon posete avio-kosmičkom salonu sastala sa predsednikom francuskog Senata Žerarom Laršerom, a očekuje je razgovor s premijerom Eduarom Filipom o odnosima dve zemlje, prištinskoj taksi i predstojećem samitu u Parizu o Zapadnom Balkanu.

broj komentara 0 pošalji komentar