NATO vojska u srpskim čizmama

Kompanija "Tigar" ugovorila je proizvodnju i isporuku zaštitnih vatrogasnih čizama namenjenih jedinicama za vanredne situacije NATO-a, izjavio je generalni direktor "Tigra" Vladimir Ilić.

Osim švedske i finske armije, u zaštitnoj obući koračaće tako i pripadnici NATO snaga, kažu u ovoj kompaniji.

Novi ugovori za ovu i narednu godinu postignuti su sa kupcem "Interplast" iz Poljske a odnose se na izradu zaštitnog programa obuće za tržište – Poljske, Iraka, Irana, Katara, Turske, Nemačke, Saudijske Arabije, kao i obuće za NATO alijansu.

U pirotskoj fabrici obuće se ručno izrađuju vatrogasne, vatrogasno šumarske i čizme pod brendom "FHR".

"Od nedavno u vatrogasnoj čizmi koracaju bezbedno i NATO jedinice za vanredne situacije. Reč je specijalnoj obući otpornoj na visoke temperature i do 250 stepeni sa vatrootpornim i uljanootpornim đonom, koje koriste NATO trupe u intervencijama spašavanja", objašnjava Ilić.

Osim ove proizvodnje u kompaniji "Tigar", potpisani su ugovori za proizvodnju čizama specijalne namene za Finsku armiju za 2020. godinu, a početak proizvodnje planiran je za novembar ove godine.

"S obzirom na kvalitet proizvoda i dugoročnu saradnju, izvesno je i dobijanje ugovora za 2022. godinu", kaže Ilić.

Prema njegovim rečima, kompanija je dobila posao na tenderu i za snabdevanje Švedske armije do 2022. godine.

Naglašava da će ručna izrada 4.000 hiljade pari obuće specijalne namene za Švedsku, krenuti od oktobra meseca uz postepeno povećavanje obima proizvodnje.

Podaci pokazuju da "Tigar" iz Pirota zauzima treće mesto u svetu, a drugo u Evropi, među proizvođačima-izvoznicima gumene obuće, a ova kompanija je većinskom državnom vlasništvu.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 19. jun 2019, 17:42) - anonymous [neregistrovani]

ima neobavestenih

Ima neobavestenih, proizvodnja autogume u fabrici Tigar Tyres pripada većinski Michelin-u. Ali ovde se govori o čizmama koje pravi Tigar obuća i ona je u potpunosti domaća fabrika. Informisanje pa komentarisanje.

(sreda, 19. jun 2019, 15:24) - anonymous [neregistrovani]

re: ivan zgrozeni

Ne nismo. Nemamo MAP protokol sa NATO, nego IPAP, malo procitaj sta to znaci. Stavise neke drzave koje nisu clanice, kao sto su recimo Svedska, Svajcarska ili Austrija daleko vise saradjuju sa NATO nego mi, pa nisu clanice. Ovo je odlicna vest jer plasiramo nas proizvod na ogromno trziste. Kada je novac u pitanju, ne bira se kupac, prodajes gde moze, pogotovo mi sa nasom ekonomijicom.

(sreda, 19. jun 2019, 14:16) - anonymous [neregistrovani]

Tigar

i jeste strana firma, odavno.

(sreda, 19. jun 2019, 13:56) - Ivan Zgrozeni [neregistrovani]

ipak

smo usli u NATO

(sreda, 19. jun 2019, 12:47) - Neca Pereca [neregistrovani]

Vec do kraja godine

Ce se naci zainzeresovani kupac i ode kompanija u tudje ruke kao i sve sto u ovoj zemlji vredi.

(sreda, 19. jun 2019, 12:29) - Bojan [neregistrovani]

Предлог

Било би лепо да се и за нашу војску производе овакве чизме у Тигру, тако да новац остаје у Србији. Купујмо домаће! Ако ваља странцима, зашто не би и нама...

(sreda, 19. jun 2019, 11:54) - Svetislav [neregistrovani]

Srpske cizme za Nato

Zasto da ne!Dobar kvalitet a naj jeftiniji u svetu!Hrvati oblace vec odavno vojske sveta sa njihovom robom a imaju naj bolje slemove za kojima zapadna vojska ludi!Pa moremo i mi da proizvodimo i odecu u visim kolicinama jer kako proizvodimo dobro oruzje moremo i sve drugo! Super da se cuju ovakve vesti da Srbija proizvode plasira po svetu a ne da prodajemo sto strane fabrike u Srbiji proizvode!