Koridori i Svetska banka angažuju eksperte za Grdelicu

"Koridori Srbije", zajedno sa Svetskom bankom, angažovaće poseban ekspertski tim za radove u Grdeličkoj klisuri kako bi se taj građevinski projekat završio u roku.

Da bi se deo Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, kao jedan od najzahtevnih građevinskih projekata u ovom delu Evrope, završio u propisanim rokovima, najboljem kvalitetu i u skladu sa svim bezbednosnim standardima, "Koridori Srbije" zajedno sa Svetskom bankom dogovorili su se o angažovanju posebnog ekspertskog tima koji ima veliko iskustvo u sanaciji kosina i potencijalnih klizišta, ističe se u saopštenju.

Kako navode "Koridori Srbije", tim će predvoditi profesor Marinos Skempas, građevinski inženjer i ekspert Svetske banke za probleme kosina.

"Tim će u najkraćem vremenskom roku predložiti tehnička, tehnološka i projektna rešenja koja će obezbediti pre svega, stabilnost svih kosina u Grdeličkoj klisuri, a time garantovati kako bezbednost saobraćaja, tako i samog objekta auto-puta kao dobra u javnoj upotrebi", poručuju iz Koridora. 

"Koridori Srbije" i pored prethodno sprovedenih geoloških istraživanja u saradnji sa Svetskom bankom, žele da obezbede najveći mogući kvalitet radova na Koridoru 10, kao najznačajnijoj saobraćajnici u Srbiji koja će dodatno doprineti ekonomskom razvoju Srbije, navodi se u saopštenju.

broj komentara 13 pošalji komentar
(sreda, 16. maj 2018, 22:28)
Leko [neregistrovani]

Inzenjeri

Ima dobrih inzenjera, samo sto nema ko da ih pozove da rese problem. Uvek je lakse zvati strance, nemamo poverenja u nase strucnjake, nazalost takvi smo.

(sreda, 16. maj 2018, 22:17)
anonymous [neregistrovani]

Titov

auto put bratsva i jedinstva kroz Grdelicku klisuru je pravljen rucno pa se nikada nije srusilo nijedno brdo!

(sreda, 16. maj 2018, 22:12)
anonymous [neregistrovani]

Ljudi kako ne razumete

Nije problem u strucnjacima, Srbija i pored odlaska strucnog kadra u inostranstvo i dalje ima eminentne strucnjake u svim oblastima, pa i u gradjevini. Nego je problem to sto svetskoj banci treba da se vrate dugovi. Ako ne u novcu, onda u naturi. Ko razume, shvatice.

(sreda, 16. maj 2018, 22:10)
Zozo [neregistrovani]

Rok

Rok za zavrsetak radova je 28.05.2018. Probice ga vec je sigurno

(sreda, 16. maj 2018, 20:43)
anonymous [neregistrovani]

Da nije opet

pukla neka betonirana kosina?? I da pitam, a kada je to rok za završetak radova u Grdelici!!

(sreda, 16. maj 2018, 20:25)
anonymous [neregistrovani]

E nasa draga...

...Gospodjo Ministarka....

(sreda, 16. maj 2018, 20:19)
anonymous [neregistrovani]

Nema tu neke posebne filozofije

Jednostavno treba ukloniti sve kosine podlozne klizanju. To je jedini lek i jedina moguca sanacija. To ce i eksperti reci. Inace to je tempirana bomba koja ceka svoj trenutak... Jednostavno, "bombu" treba ukloniti. Znam neko ce reci: Pa to su citava brda. Da tako je, nazalost ali samo tako se problem moze resiti.

(sreda, 16. maj 2018, 18:06)
Dragan [neregistrovani]

Najzad

Ovo je bilo jedino resenje. Osipanje kadrova, nedostatak projekata i negativna selekcija je dovela do toga da nazalost strucnog kadra vise nema u Srbiji.

(sreda, 16. maj 2018, 17:29)
anonymous [neregistrovani]

Немамо људе за бацање али имамо стране експерте

И после се питамо где су проћердали 10 милијарди еура нових задужења. Сви стручњаци у Србији ништа не разумеју, него су потребни експерти који се плаћају и шаком и капом. И онда се чуде што сви што су стручни одлазе.

(sreda, 16. maj 2018, 17:21)
anonymous [neregistrovani]

Sta te cudi

Sta te cudi kad je tu samo partijski kadar? Tu nema strucnjaka. Zato i moraju da plate nekog uz inostranstva. Nasi strucnjaci su na zapadu.