Grad finansira rekonstrukciju fasade Palate "Albanija"

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić najavio je da će Grad Beograd finansirati rekonstrukciju fasade Palate "Albanija", čija će obnova biti završena tokom 2021. godine.

Marko Stojčić je u Beogradskoj hronici podsetio da zgrada nije rekonstruisana od svog nastanka. Takođe i da zgrada nije u vlasništvu Grada Beograda, zbog čega nije moguća kompletna rekonstrukcija objekta. 

"Grad Beograd je pokrenuo izradu projekta za rekonstrukciju fasade, koji će biti gotov u narednih nekoliko meseci. Pošto je zgrada spomenik kulture, dobili smo odobrenje da u saradnji sa Republikom krenemo u rekonstrukciju fasade, koja će biti završena tokom 2021. godine", naveo je Stojčić.

Kada je reč o montaži nove trolejbuske mreže od Cvijićeve do Dunavske ulice, Stojčić je ukazao na to da je sa građanima, još pre mesec i po dana, dogovoreno da dođe do izmene tog projekta. 

"Konkretan dogovor je da trolejbusi ne idu kroz prvi deo Gundulićevog venca, između Venizelosove i Francuske ulice, jer su argumenti građana bili na mestu da je ulica uska, da postoji mnogo zelenila i parking mesta", istakao je glavni gradski urbanista.

Dodao je da u projektu nove mreže nije sporan potez kroz Cvijićevu i Takovsku ulicu, gde je i ranije išao trolejbuski saobraćaj, i gde se već izvodi rekonstrukcija mreže. Dok je, kako je rekao, građanima dat rok da predlože neko drugo rešenje za ulice koje su sporne, a tiče se ulica Gundulićev venac, Venizelosove i Žorža Klemansoa. 

"Početkom naredne sedmice biće održan sastanak sa građanima o njihovom predlogu, dok će, u međuvremenu, Sekretarijat za javni prevoz uraditi stručnu procenu tog predloga i izneti ga pred građane", najavio je Stojčić. 

Podseća da Grad Beograd ima najbolje stručnjake u Srbiji koji se bave javnim prevozom, kao i da će ti stručnjaci probati da nađu zajedničko rešenje sa građanima. 

Kada je reč o javnom uvidu u urbanističke planove, Stojčić je ukazao da su oni uvek na raspolaganju građanima u sredstvima javnog informisanja, u zgradi Gradske uprave na oglasnoj tabli i na sajtu Grada Beograda u sekciji oglasi.  

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 30. nov 2019, 21:10) - ,," [neregistrovani]

Здање ,, Острво Видо"

Предлажем да се та зграда зове ,, Острво Видо".