Srpska borbena bespilotna letelica – zadatak za srpske i kineske stručnjake

Na projektu naoružanih bespilotnih letelica zajedno sa kineskim partnerima angažovani su članovi Vojnotehničkog instituta Ministarstva odrbane i ratnog vazduhoplovstva Vojske Srbije. Sa njima se u Pekingu sastao ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

U toku je prva faza transfera tehnologija za razvoj i proizvodnju bespilotnih letelica koja obuhvata i reprojektovanje bespilotne letelice "pegaz" kako bi mogla da prihvati dodatnu opremu, avioniku, opto-elektronske sisteme i instalaciju naoružanja kako bi se postigli zadati taktičko-tehnički zahtevi za prvu srpsku borbenu bespilotnu letelicu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, srpska strana će zatim rekonstruisati letelicu, a kineska će preprojektovati deo svoje elektronske opreme i avionike u skladu sa rezultatima prve faze.

Sve proračune, analize, kompjuterske simulacije i laboratorijska istraživanja biće urađena zajedno kako bi naši inženjeri stekli iskustva koja im nedostaju, navedeno je u saopštenju.

Tako zajednički modifikovana i opremljena letelica biće testirana prvo u Kini, a zatim u Srbiji, uključujući i bojevo gađanje laserski vođenim raketama radi uvođenja u naoružanje Vojske Srbije.

Nakon toga, u trećoj fazi, uz pomoć kineskih stručnjaka, biće ustanovljena serijska proizvodnja letelice "pegaz" u Srbiji.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 23. okt 2019, 16:19) - DrMr [neregistrovani]

@Pravi se srpski UAV ko kilavo dete.

Jesil' procitao tekst, ako jesi jesili ga razumeo?Kakvi te slovenci spopali?

(sreda, 23. okt 2019, 15:58) - Miki [neregistrovani]

Pravi se srpski UAV ko kilavo dete.

Što se nije pitalo Slovence, da nam pomognu.

(sreda, 23. okt 2019, 11:19) - Darko Savić [neregistrovani]

Namjenska industrija

Ovo je odgovor svim našim "nevjernim Tomama" kao i našim "neprijateljima" da se namjenska industrija R Srbije polako ali sigiurno vraća na "staze stare slave" jugoslavenske namjenske industrije koja je 70ih i 08ih godina prošlog vijeka počela proizvoditi takav profit i uticaj u svijetu da "zlotvori" to nisu mogli više podnijeti pa su odlučili i uradili šta su zacrtali. Za ovo imam dvije narodne : 1. "Uspjeh je najbolja osveta" i "Kada te ogovaraju daj im još više povoda"
Živjela Srbija!!!!