Vežba traganja i spasavanja u vazduhoplovstvu nastavljena u Vršcu

Na aerodromu u Vršcu održan drugi dan ovogodišnje Vežbe traganja i spasavanja u civilnom vazduhoplovstvu "SAREX 38-19".

U dnevnim uslovima prikazane su procedure i postupci u slučaju udesa manjeg vazduhoplova u zoni aerodroma, udesa manjeg vazduhoplova na nepristupačnom terenu i evakuacije paraglajderiste sa  drveta na nepristupačnom terenu.

Vežbu oraganizuju Direktorat civilnog vazduhoplovstva u Republici Srbiji, a uz učešće pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Kontrole letenja, lokalne vatrogasno-spasilačke ekipe i drugi. 

"Ovo je bila najveća simulacija udesa letilica i aktiviranja civilnog i vojnog sistema traganja i spasavanja u Srbiji, a vežba je pokazala da je Srbija spremna da u potpunosti odgovori na vazduhoplovne nesreće i incidente i da avio-prevoznici ne treba da brinu, jer Direktorat ima kadrove, sistem i kapacitete koji mogu da obezbede efikasnu službu traganja i spasavanja kod nesreća i incidenata u vazduhoplovstvu", poručio je Vladan Kostić, član UO Direktorata civilnog vazduhoplovstva i ekspert traganja i spasavanja.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 19. sep 2019, 12:17) - bivsi vatrogasac [neregistrovani]

Sta reci??!!??!!

Da nije zalosno, bilo bi smesno. Sto se vatrogasaca tice, ovde od opreme nista nije lokalno. Ko zna iz kog centra su dovukli najbolju opremu, kako bi to sve lepo izgledalo na TVu. Ni blizu realnog stanja na terenu!!!!!