Zahtev Tužilaštva policiji da istraži slučaj testova

Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podnelo je zahtev policiji da istraži sve okolnosti slučaja u vezi sa polaganjem testovaa iz matematike koji su jutros otkazani.

Portparolka Tužilaštva Irena Bjeloš rekla je za Tanjug da je zahtev  podnet Upravi kriminalističke policije kako bi se istražile sve okolnosti slučaja.

Završni test iz matematike za osmake jutros je otkazan, jer su zadaci procurili u javnost.

Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita koje je bilo zakazano za danas u devet časova odloženo je za četvrtak, 20. jun.

U međuvremenu, predstavnici malih maturanata dogovorili su se tokom protesta ispred zgrade Ministartva prosvete da će u sredu doći u škole, ali da neće izlaziti na ispit. Đaci su pozvali  roditelje i članove porodica da im se pridruže i podrže ih u protestu i zahtevima da se poništi maturski ispit.

broj komentara 5 pošalji komentar
(utorak, 18. jun 2019, 17:44) - anonymous [neregistrovani]

Невероватно колика бука око глупости!

Вратити све на старо као некад.
Што значи да би све средње школе након уласка ученика у просторије где се полаже пријмни испит, оформиле комисију од пет чланова заједно са директором школе ради састављања задатака за пријемни. Укинути изјашњавања ученика и листе жеља. Ученицима дозволити да конкуришу у коју год школу желе. И све ће бити ОК јер неће бити времена и могућности да се задаци провале и копирају.
Тако се ради свуда у свету.
Тако је било и код нас док се неко није сетио да од овога прави циркус.

(utorak, 18. jun 2019, 17:14) - drdamrda [neregistrovani]

zabrinut

Ja sam zabrinut zbog ovih Ideja jel tako nesto (marturski ispit za osmake)nigde na svetu nema.Politika u skoli nie nista izgubila.Srbijo ako se drzis slepo Becke skole onda drzi se i programa skolstva -jer ceo normalan svet vam se smeje.

(utorak, 18. jun 2019, 17:06) - anonymous sin Nemanjin [neregistrovani]

Da istraži Srpska policija ??? nema šansi da dostupe do autora tih sadržaja

Baš će FB ili YT da vam dozvoli da vaše gluposti vi proveravate na njihovim serverima i da vam daju i IP lokaciju odakle je postavljeno...treba fizički dokazati i naći telefone ili računare....malo morgen

(utorak, 18. jun 2019, 16:36) - anonymous [neregistrovani]

e...

kakvi su to kriminalici da je to jezivo...

(utorak, 18. jun 2019, 16:33) - anonymous [neregistrovani]

Glupost

U ovoj prici super prolaze oni koji su bas bili simpaticni nastavnicima o koji su na "lepe oci" zaradili svoje o ene.Moze al pod uslovom da svi upisu ono sta zele!