GSP "Beograd" dobija 244 autobusa

U GSP "Beograd" potpisana su dva ugovora o nabavci ukupno 244 nova autobusa. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da je to najveća nabavka autobusa u poslednjih nekoliko decenija u srpskoj prestonici.

Prvi je ugovor o isporuci 70 novih niskopodnih solo autobusa gradskog tipa sa oznakom PROCITY 12 proizvođača "BMC" iz Turske, a drugi o isporuci 174 nova niskopodna solo autobusa gradskog tipa kompanije "Higer" iz Kine.

"Danas je veliki dan za GSP 'Beograd', veliki dan za javni prevoz u Beogradu. Danas smo potpisali dva ugovora na osnovu kojih će to preduzeće tokom ove godine, u narednih pet meseci, dobiti 244 nova autobusa. To je najveća pojedinačna nabavka autobusa koja se desila u poslednjih nekoliko decenija u Beogradu", rekao je Vesić.

Dodao je da je veoma srećan zbog nabavke i što je održao svoje obećanje da će ove godine GSP "Beograd" obnoviti svoj vozni park i dobiti 244 nova autobusa.

"Prilikom organizovanja ove nabavke insistirali smo da autobusi budu što pre u Beogradu s obzirom na stanje u kojem se nalazi gradski prevoz", istakao je Vesić.

Zbog toga je nabavka podeljena u dva dela, naveo je i pojasnio da će 70 autobusa turske kompanije "BMC" iz Izmira biti isporučeni u narednih 60 dana i da će stizati sukcesivno, dok je rok za isporuku 174 autobusa kineske kompanije "Higer" 160 dana.

"Oni će takođe stizati sukcesivno i nadamo se da ćemo do septembra imati većinu ovih autobusa na ulici što nam je bio cilj kako bi građanima pružili bolji kvalitet javnog prevoza", rekao je Vesić.

GSP ima novi model ugovora 

Vršilac dužnosti direktora GSP "Beograd" Radiša Momčilović rekao je da nabavka novih autobusa ima strateški značaj jer će se stvoriti uslovi da to preduzeće u narednom periodu ostvaruje znatno više kilometara u saobraćaju, odnosno znatno veći prihod od osnovne delatnosti, a to je javni gradski prevoz u Beogradu.

"GSP 'Beograd' od 1. januara ima novi model ugovora sa osnivačem prema kome naš prihod isključivo zavisi od broja ostvarenih kilometara u saobraćaju", rekao je Momčilović.

Istakao je da će novim autobusima biti značajno poboljšan kvalitet prevozne usluge u gradu, te da će samim tim i korisnici javnog prevoza biti zadovoljniji.

Predsednik Izvršnog odbora lizing kuće "S-Leasing" Bojan Vračević rekao je da je zadovoljstvo biti partner u projektima koji doprinose kvalitetu i poboljšanju kvaliteta života građana Beograda i cele Srbije.

"Ovo je sigurno jedan od takvih projekata. Čestitam Gradu Beogradu na novim autobusima i nadam se da ćemo imati prilike još da sarađujemo na zadovoljstvo građana", dodao je on.

Zamenik direktora Odeljenja za inostrano tržište kineske kompanije "Higer" Džang Huej je rekao da je ta firma jedan od najvećih proizvođača autobusa u svetu i da ima 5.000 zaposlenih, te da je čast što su odabrani za nabavku autobusa za GSP "Beograd".

"Daćemo sve od sebe da obezbedimo najbolje moguće autobuse za građane Beograda", istakao je Huej. 

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 25. apr 2019, 16:35) - anonymous [neregistrovani]

Cena i kvalitet

Očigledno je, da Ikarbus nema ni kvalitet ni kvantitet a ni konkurentnu cenu. Srbiji je povoljnije kupiti autobuse u Kini i Turskoj i platiti transport nego kupiti svoje. Kad kupiš kod turčina i kineza reklamiraš i dobiješ zamenu. Kod nas te prodavac sledeći dan nepozna.

(četvrtak, 25. apr 2019, 16:32) - anonymous [neregistrovani]

Домаћи Икарбус

Купујемо домаће, Икарбус, застава камионе, ИМР тракторе...
Жалосно, некада смо извозили...сад увозимо....

(četvrtak, 25. apr 2019, 15:37) - Гаги [neregistrovani]

Купујмо домаће

А мерцедеси из "ИКАРБУС"-а

(četvrtak, 25. apr 2019, 15:22) - anonymous [neregistrovani]

Ikarbus

Koliko ja znam i Ikarbus proizvodi autobuse.