Vučić odlikovao Alekseja Milera

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je Orden srpske zastave drugog stepena Alekseju Mileru, predsedniku Upravnog odbora "Gasproma". Miler je srcem, a ne novcem pokazao kako poštuje malu zemlju, slobodarski opredljenu i njen narod, koji je uvek uspevao da sačuva svoju zemlju, ocenio je Vučić.

Predsednik je Milera odlikovao za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.

Miler je istakao da nagradu shvata kao visoku ocenu rada cele kompanije na srpskom tržištu.

"Veliko hvala našim srpskim partnerima, srpskim prijateljima na konstruktivnom i zajedničkom radu. Rusko-srpska saradnja će jačati, naše partnersto u energetici će se širiti i radićemo na novim projektima. 'Gasprom' će uvek biti uz vas", poručio je Miler.

Istakao je da je "Gasprom" i u najkomplikovanijim prilikama. poštovao obavezu prema građanima Srbije i isporučivao gas.

Srpskim partnerima je zahavlio na konstruktivnoj saradnji na više polja, kao što su isporuka, transport i skladištenje gasa.

"Poslednjih godina se isporučuje više gasa nego što je predviđeno, isporuke su povećane za 150 miliona kubnih metara u odnosu na ugovorene količine, što van svake sumnje svedoči o uspešnom socio-ekonomskom razvoju Srbije", rekao je Miler.

Prema njegovim rečima, od početka godine je primetna tendencija rast isporuke gasa, u odnosu 2017. godinu.

"Dajemo sve od sebe da pojačamo transport i isporuku gasa na srpsko tržište", rekao je Miler i i istakao značaj skladišta "Banatski dvor".

Poslovanje NIS-a je ocenio kao uspešnim i podsetio da ta kompanija uplaćuje najviše novca budžet i vodi modernizaciju preduzeća na osnovu najnovijih svetskih tehnologija.

Ogroman potencijal za razvijanje saradnje Srbije i Rusije

Miler je rekao da postoji ogroman potencijal za razvoj saradnje na polju gasifikacije, ali i dodao da očekuje nove zajedničke projekte na polju kulture i sporta.

Predsednik Srbije je rekao da je Miler, time što je došao da primi orden Srbije, pokazao koliko mu je stalo do prijateljskih odnosa sa srpskim narodom.

Vučić smatra da je Srbija od Milera naučila koliko je važna gasifikacija za napredak zemlje.

"Pokazali ste srcem, a ne novcem kako poštujete malu zemlju, slobodarski opredeljenu i narod koji je uvek uspevao da sačuva svoju zemlju", poručio je Vučić.

Istakao je da je istorijska poseta predsednika Vladimira Putina bila od izuzetnog značaja za razvoj odnosa dve zemlje, a da je zahvaljujući predsedniku Rusije, prijateljstvo dve zemlje, koje je čvrsto i nepokolebljivo, ne samo ostalo na istom niovu, već je i unapređeno.

Predsednik je dodao da je saradnja Srbije i Rusije u oblasti energetike od neprocenjivog značaja, kao i međusobni prijateljski odnosi.

Vučić je rekao da zahvaljujući Mileru i "Gaspromu" građani Srbije ne nailaze na probleme sa isporukom gasa.

Predsednik je ukazao da to nije jedina Milerova zasluga, već da on kao i "Gasprom" imaju veliku ulogu u obnovi Hrama Svetog Save, simbola bratske saradnje dva pravoslavna naroda.

"Da živi prijateljstvo Srbije i Rusije, a vama lično beskrajno hvala ogromnom doprinosu koji ste dali za razvoj naših odnosa", poručio je Vučić.

Ceremoniji u Predsedništvu Srbije prisustvovali su ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović, kao i predstavnici "Gasproma".

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 19. mar 2019, 11:33) - anonymous [neregistrovani]

orden

Lep gest. Rusi podrzavaju Srbiju i mi cemo im uvek biti zahvalni na tome.

(utorak, 19. mar 2019, 10:35) - Daliborka [neregistrovani]

Prijatelji

Zasluženo odlikovanje.

(utorak, 19. mar 2019, 10:25) - Ivan [neregistrovani]

Veliki prijatelji

Čestitam!!! Rusija i Srbija su uvek bili veliki prijatelji.

(utorak, 19. mar 2019, 10:24) - Milena [neregistrovani]

nagrada

Zaslužena nagrada za predsednika Gasproma Alekseja Milera.