Vuletić: Upoznaću UO RTS-a sa zahtevom Pavlovića

Predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije Vladimir Vuletić potvrdio je Fonetu da mu je predsednik Programskog saveta RTS-a Milivoje Pavlović u petak uputio pismo u kojem zahteva da članovi Programskog saveta pogledaju prvih pet epizoda igrane televizijske serije "Nemanjići".

"S obzirom da to do sada nije bila praksa, s tim zahtevom ću upoznati članove Upravnog odbora na prvoj narednoj sednici", najavio je Vuletić.

On je naglasio da će Programski savet, povodom ovog zahteva, biti blagovremeno informisan o stavu Upravnog odbora.

Programski savet RTS-a je zatražio da se ne emitujeu naredni nastavci igrane serije serije o Nemanjićima, dok se na internoj rojekciji u RTS ne odgleda cela serija, ili bar njena polovina.

Prema rečima Milivoja Pavlovića, Programski savet RTS-a je pisani zahtev o tome uputio prof. dr Vladimiru Vuletiću, predsedniku Upravnog odbora RTS-a, Draganu Bujoševiću, generalnom direktoru, i Nebojši Bradiću, glavnom i odgovornom uredniku Kulturno-umetničkog programa RTS.

U pismu, koje je potpisao Pavlović, "ovaj zahtev se obrazlaže programskim, produkcionim i kulturološkim značajem serije o Nemanjićima, kao i pretežno negativnim reagovanjem opšte i stručne javnosti posle emitovanja prve epizode".

Kako se u dopisu navodi, "zahtev Programskog saveta temelji se na odredbama Zakona o medijskim servisima, Statutu RTS-a i aktima o delokrugu rada Programskog saveta, odnosno, onim stavovima ovih dokumenata koji naglašavaju pravo i obavezu Saveta da razmatra kvalitet programskih sadržaja i vrednuje domete ostvarivanja programske koncepcije Radio Beograda i Televizije Srbije".

broj komentara 6 pošalji komentar
(subota, 13. jan 2018, 23:01)
Milojko Maljković [neregistrovani]

Neka se nastavi

Iz do sada poznatih informacija seriju su stvorili srpski umjetnici i prikazuje je srpska televizija.Riječ je o srpskoj istoriji.Već sutra će i ova serija biti dio istorije.Ma kakva da je prikažite je.Istoriju ne možemo da mijenjamo a u budućnosti ćemo praviti i bolje od ove serije.Sadašnji kritičari mogli bi još samo tražiti da Nemanjići koriste smart telefone da bi bili u trendu.Dakle,bitno je biti u opoziciji.

(subota, 13. jan 2018, 21:41)
anonymous [neregistrovani]

Програмски савет

Као што му име каже, програмски савет треба да има саветодавну улогу а не да глуми полицију. Свако нека се бави посслом који је изабрао...

(subota, 13. jan 2018, 21:40)
Miroslav [neregistrovani]

rijaliti

Sve i da je lose uradjena serija, svakako je neuporedivo bolja od rijaliti djubreta koji nam dan-noc serviraju televizije sa nacionalnom frekfencijom i truju omladinu a zanovetaju stare kako bi ih odvukli od problema u drustvu. Nije normalno da se ovom brzinom reaguje na eventualne nedostatke tj propuste jedne serije do te mere da se obustavi njeno emitovanje, dok niko nista ne preduzima protiv otrovnog, nemoralnog, opasnog djubreta zvanog realiti!!!! Svarta!

(subota, 13. jan 2018, 20:14)
anonymous [neregistrovani]

Pritisci sa strane ?

Da nije mozda rec o pritiscima sa strane da se Srbi odreknu svojeistorije i promocijom iste ? Sudeci po tome koliko su se raznorazne nevladine organizacije sjurile na projekat "Nemanjici", cini mi se da nekome nije u interesu da se emisije i serije koje se bave srpskom kulturom uopste prikazuju. Licno, ne mogu da kazem da nisam sklon teorijama zavere kad vidim sta se u Srbiji sve desava.

(subota, 13. jan 2018, 19:58)
Mile [neregistrovani]

uci se na greskama

Bolje da se ne prikazuje ako ne zadovoljava kriterijume. Nije smak sveta, snimacemo bolje. 

(subota, 13. jan 2018, 19:42)
anonymous [neregistrovani]

ako

I sta ako se clanovima Programskog saveta ne bude svidelo tih prvih 5 epizoda?
Nece biti emitovane na RTS?