Beogradska arena će pet godina nositi naziv "Štark arena"

Naslovno sponzorstvo "Beogradske arene" biće dodeljeno "Atlantik grupi", a najveća dvorana u prestonici narednih pet godina nosiće naziv "Štark arena", po poznatom domaćem brendu, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Grad Beograd i Arena Beograd d. o. o. doneli su odluku da je ponuda "Atlantik grupe" najpovoljnija.

U narednih 15 dana "Arena Beograd" će zaključiti ugovor o naslovnom sponzorstvu, kojim će se detaljnije regulisati prava i obaveze sponzora i Arene.

"Beogradska arena će nositi naziv po poznatom domaćem brendu, i to nam je veoma važno. U ovom objektu održane su velike privredne, političke, zabavne i kulturne manifestacije i od velikog je značaja za Grad Beograd. Malo gradova u ovom delu Evrope može da se pohvali ovakvim zdanjem", rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Na nama je, ističe Mali, da kontinuirano organizujemo što veći broj manifestacija i događaja, kako bi ona poslovala što bolje i bila još bolje pozicionirana.

"Arenu očekuju velike investicije sledeće godine, a ulagaćemo u najsavremeniju opremu koja će biti spremna do Fajnal fora u maju. Ovaj objekat će imati medijsku kocku, novo ozvučenje, novo led osvetljenje", najavio je gradonačelnik Beograda.

Potpredsednik "Atlantik grupe" Neven Vranković rekao je da je "Štark" simbol pažnje, brige i prijatelstva.

Prema njegovim rečima, "Atlantik grupa" izuzetno je zadovoljna ishodom konkursa za glavnog sponzora Beogradske arene.

"Brendovi koje ‘Atlantik‘ okuplja u svom portfoliju imaju dugu tradiciju kvaliteta, a najdublje korene je pustio ‘Štark‘ - simbol pažnje, brige i prijateljstva koje predstavlja i prepoznatljivi simbol ‘Štarkovog‘ srca. Iste ove vrednosti ćemo promovisati i u našem partnerskom projektu ‘Štark areni‘", rekao je Neven Vranković.

Komisija za sprovođenje javnog poziva za izbor naslovnog sponzora objavila je u junu javni poziv na koji su mogla da se jave domaća i strana pravna lica.

Sva prava koja stiče sponzor, po osnovu sponzorskog ugovora, ograničena su na period od pet godina od dana preciziranog ugovorom o sponzorstvu, navedeno je u saopštenju.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 12. okt 2017, 18:19)
anonymous [neregistrovani]

@носиће назив "Штарк арена", по познатом домаћем бренду, ?

Nemaš pojma šta pričaš. "Štark" je osnovan otprilike pre 100 godina u Beogradu a vremenom se modernizovao i dobio ime po Nadi Štark , pa se zvalo Soko Nada Štark i tako dalje.

(četvrtak, 12. okt 2017, 18:17)
Ja [neregistrovani]

Firma može da bude domaća iako je vlasnik kapitala stranac

Vlasnici kapitala jesu Hrvati, ali Štark je registrovan u Beogradu i tretira se kao domaća firma. Isto kao što je Čelsi u vlasništvu Rusa ali nije ruski nego engleski klub.

(četvrtak, 12. okt 2017, 15:31)
anonymous [neregistrovani]

носиће назив "Штарк арена", по познатом домаћем бренду, ?

Pa ne bih rekao da su domaci brend. Vlasnici su hrvati.