Amfilohije poželeo onima koji donose "bezbožne zakone" da završe kao Porošenko

Mitropolit Amfilohije je rekao da je njegova molitva da oni koji su doneli bezbožne zakone završe kao Petro Porošenko u Ukrajini.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je sa sveštenstvom služio Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Svetoga Save na Savinoj Glavici u Donjem Grblju.

Mitropolit Amfilohije je, kako se navodi na sajtu Mitropolije, vernike podsetio "da je Crkva Hristova nepobjediva" i pozvao vlast da "ne priprema zločine kakvi su se dogodili u Ukrajini", nego da se vrate putu "koji vodi u život vječni" koji je utvrdio Sveti Sava.

"Mnogi hramovi su u ovo naše vrijeme od kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve otimani. Bratski, maltene građanski rat traje na tim prostorima, ali Crkva Božija je nepobjediva, ni vrata pakla je neće nadvlaadti, ni u Kijevu ni ovdje koda nas u Crnoj Gori", poručio je mitropolit Amfilohije.

Istakao je da je "Bog udesio da je trezveni narod zbacio na izborima" predsednika Ukrajine Petra Porošenka koji je, navodi, počeo da "progoni Crkvu Božiju i stvara nekakvu svoju".

"Daj Bože da se dogodi i našima ovdje, koji iste takve bezbožne zakone hoće da donose i otimaju crkve Božije, da okončaju kao Porošenko. To nije politika, nego samo molitva da Bog dovede prave istinske čelnike ove naše države Crne Gore", rekao je mitropolit misleći na Zakon o slobodi veroispovesti.

Mitropolit je rekao da je osam vekova prošlo od kada je na Miholjskoj Prevlaci Sveti Sava postavio prvoga zetskoga episkopa, mitropolita i da je današnji mitropolit crnogorsko-primorski naslednik toga prvog Episkopa zetskoga Ilariona.

Istakao je i da je Sveti Sava sa primorja, dva puta odlazio za Svetu zemlju, da je osveštao ove prostore i da "neprekidno priziva sva pokoljenja da idu za Hristom i slušaju Ga kao putevoditelja".

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 27. jan 2020, 22:58) - милован [neregistrovani]

Не претеруј

Јел се теби свуда привиђа НАТО? Ово је само и једино жеља режима да остане на власти

(ponedeljak, 27. jan 2020, 21:36) - Воронцов [neregistrovani]

Порошенко је мислио ако издејствује признање отцепљене "цркве" у Цариграду да ће добити подршку народа

Цариградски патријарх удовољуо је Порошенковим жељама али догодило се обрнуто , народ није подржао Порошенка и изгубио је власт. И поред признања од Цариградског патријарха и свег насиља и отимања храмова они који су пришадали канонској цркви Московске Патријаршије и даље јој припадају. Ништа ох није могло поколебати ни сломити. Џаба, Мило и другови из тога очигледно нису извукли закључке већ испуњавају НАТО планове.

(ponedeljak, 27. jan 2020, 19:37) - anonymous [neregistrovani]

Milo

Treba da se pokaje ..i trazi oprost...pre svega od Crnogoraca Srba...i oprost od Srbije.....i R.Srpske......Prvo treba da povuce priznanje KiM....da napravi referendum da li su Crnogorci za Nato ili ne i da obavezno vrati cirilicu ko ravnopravno pismo uz latinicu......Tek onda....moze da sidje s vlasti...