Oslobođeni huligani koji su tukli Srbe, hrvatsko tužilaštvo podnelo žalbu

Opštinski sud u Šibeniku pustio je na slobodu osumnjičene za napad na građane srpske nacionalnosti u kafiću u Uzdolju kod Knina. Opštinsko državno tužilaštvo podnelo je žalbu na tu odluku suda i zatraženo je da sud produži istražni zatvor. Međutim, Opštinski sud je odbio predlog i pustio napadače.

Opštinsko državno tužilaštvo u Šibeniku podnelo je 4. decembra optužnicu Opštinskom sudu protiv petnaestorice hrvatskih državljana koji su 21. avgusta u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali fudbalsku utakmicu.

Optužnica je podignuta zbog kaznenih dela nasilničkog ponašanja i kaznenih dela telesne povrede.

Tužilaštvo je nakon toga zatražilo produženje istražnog zatvora za desetoricu napadača.

Opštinski sud u Šibeniku odbio je taj predlog i odredio mere opreza - zabrane posećivanja određenih mesta i obavezu redovnog javljanja određenoj osobi ili državnom telu.

Jedan od napadača se ženi, poručio je advokat Edvard Sušac.

"Moj klijent M. Č. danas će biti na slobodi. Sud je odbio prijedlog za produljenje istražnog zatvora što je jedina zakonita i legitimna odluka. Moj klijent se ženi 14. prosinca i ovo je bila ljudska odluka Općinskog suda u Šibeniku. Neka mu je sa srećom", rekao je Sušac.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 10. dec 2019, 14:58) - anonymous [neregistrovani]

Sacuvaj nas Boze

Ne znam sta je Srbija Bogu zgresila da egzistira pored ovakve "zemlje" i ovakvog naroda koji je jedini u istoriji covecanstva imao logore za decu, koja je proterala sopstveni narod samo zbog drugacije ncionalnosti i vere, koja prebija i puca na migante koji samo zele da prodju kroz tu zemlju pakla na putu ka normalnom zivotu. Ako zaista ima Boga, onda na primeru te Hrvatske mora pokazati svoju pravdu jer to sto se desava tamo, zaista je daleko od svake normalnosti.

(utorak, 10. dec 2019, 14:21) - anonymous [neregistrovani]

A kako bi prošli oni koji bi navijali za BiH

...u, recimo, Banja Luci?
Ne pravite se naivni i ne budite cinični.

(utorak, 10. dec 2019, 14:08) - anonymous [neregistrovani]

Nema pravde

Ucite Srbijo od Hrvatske kako se stite hrvati pa implementirajte isti zakon u Srbiji.