Hrvatsko tužilaštvo: Istraga protiv četvorice pripadnika srpskih paravojnih snaga

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku saopštilo je da je pokrenulo istragu protiv četvorice bivših pripadnika srpskih "paravojnih jedinica", nedostupnim hrvatskom pravosuđu.

Tužilaštvo tereti osumnjičene da su nakon, kako se navodi, "okupacije Vukovara", psihičkim i fizičkim zlostavljanjem počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva nesrspke nacionalnosti.

Tužilaštvo navodi da državljanina Srbije, državljanina Hrvatske i dvojicu osumnjičenih čije državljanstvo je nepoznato, tereti da su, nakon "agresije i okupacije Vukovara" od strane bivše JNA i srpskih "paravojnih jedinica", hapsili građane Vukovara nesrpske nacionalnosti.

Odvodili su ih, navodi se, na lokacije gde su boravili pripadnici srpskih "paravojnih jedinica" i tamo ih lično i zajedno s drugim pripadnicima tih jedinica psihički i fizički zlostavljali.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 12. nov 2019, 19:21) - FORum LIvii [neregistrovani]

laz , laz , laz , ...

Uskoro ce podizati optuznice protiv Srba koji su komsijama Hrvatima pogazili bastu i uplasili zivinu i macke.
Isto kao na KiM, podizuci lazne optuznice, vrsi se pritisak na one koji su ostali i na one koji su proterani i izbegli da se ne vracaju.
Politicki, podizanjem optuznica, podupiru lazi o agresiji i srpskim zlocinima a pokrivaju svoju oruzanu i protivrpavnu secesiju protiv legitimne i legalne vlasti. 

(utorak, 12. nov 2019, 18:47) - anonymous Lala [neregistrovani]

Ta idi,

A ratni zločinac T.Merčep se i dalje banja .