Zaev: Da mogu, vratio bih vreme 13 i po godina unazad

Nakon što je EU odložila datum početka pregovora Severnoj Makedoniji, premijer Zoran Zaev kaže da je ta zemlja na dobrom putu, ali da bi, kad bi mogao, vratio vreme unazad za 13 i po godina.

Zoran Zaev je za makedonski portal 24info istakao da ono što je uradio za dve i po godine na međunarodnom i ekonomskom planu pokazuje da je Makedonija na dobrom putu.

Dodao je da je u prvoj polovini mandata ostvaren rast od 3,6 odsto, otvoreno je 54.000 novih radnih mesta, izvoz je povećan za 16 odsto, a rast industrijske proizvodnje za 9,8 odsto.

Smatra da to ipak nije dovoljno i da se mora raditi još više "u situaciji kada su Severnoj Makedoniji svi putevi otvoreni".

A da bi, kako kaže, bili uspešniji, svaki građanin mora da promeni stav bez obzira na to da li je reč o sudijama, političarima, gradonačelnicima, odbornicima ili poljoprivrednicima.

"Svi moramo raditi više da bismo bili evropska zemlja kakvu želimo", rekao je Zaev.

Govoreći o rejtingu svoje SDS, sada kada je izvesno da će parlamentarni izbori biti raspisani za 12. april naredne godine, a da će on podneti ostavku 3. januara i biti na čelu tehničke vlade, Zaev kaže da ta stranka po upravo sprovedenim anketama vodi za tri odsto u odnosu na najuticajniju opozicionu VMRO-DPMNE.

"Znam da bismo do kraja oktobra mogli da sprovedemo sve mere predviđene programom, potrudićemo se da ih sprovedemo do aprila bar kada je reč o povećanju plata, penzija, a za lekare i kapitalna ulaganja u zemlji su otvoreni ekološki projekti, ukinute su kvote, donesen je zakon o osnovnom obrazovanju", rekao je premijer.

Dodao je da će se nastaviti rad i na nekim značajnim infrastrukturnim projektima.

broj komentara 8 pošalji komentar
(utorak, 22. okt 2019, 01:16) - milan lala [neregistrovani]

Vracanje

Ako je do nekog "vracanja" onda je najbolje za Makedoniju i Makedonce da ti vratis premijersku funkciju neodlozno i nepovratno .

(ponedeljak, 21. okt 2019, 15:42) - anonymous [neregistrovani]

Malo je to!

Daj zajednički da ga vratimo 40 godinica...Radiću sve što treba - samo da to obavimo! Pa tada, umesto da gubim vreme i živce dokazujući ocu da će sve biti ovako kako jeste, da klisnem preko grane ... i sada na internetu i TV-u da gledam "rijalti" za koji sam znao da će se odigravati.

(ponedeljak, 21. okt 2019, 15:35) - anonymousZoki [neregistrovani]

Za

Za meni kada bi vratili vreme kada smo ziveli u jednu drzavu svanu Jugoslaviju

(ponedeljak, 21. okt 2019, 15:23) - anonymous [neregistrovani]

identitet....

... nije mogao da razbije!

(ponedeljak, 21. okt 2019, 12:49) - anonymous [neregistrovani]

Da se vrati vreme!

I to bar 27-28 godina što se mene tiče.

(ponedeljak, 21. okt 2019, 12:22) - Богдан [neregistrovani]

Пре 13 година

Ко је и где био Заев пре 13 година? Нико ни чуо за њега, а вероватно је био на обуци код оних који су га пре пар година лансирали на политичку сцену и довели на власт.

(ponedeljak, 21. okt 2019, 12:12) - anonymous [neregistrovani]

Све је рекао

Само није рекао зашто би вратио време 13 и по година уназад. Уосталом, урадио је оно због чега је ту доведен. Албанцима је дао разне привилегије, променио име државе, а разбијао је и Македонску историју и идентитет (уопште не улазим у веродостоjност те историје и идентитета).

(ponedeljak, 21. okt 2019, 11:48) - Stojanovic, Germany [neregistrovani]

Politicari???

Gosp. Zaev,
Vi ste politicar koji je placen da tako nesto mora da zna unapred.
To vam je zanat!
I posledice vaseg priznavanja kvazi drzave Kosovo vam nisu donele nista dobro.
I to ste trebali unapred da znate.
Ja sam automehanicar, i ja moram da znam da ne smem dizelasa da vizim sa benzinom. To je moj zanat.