Katica Janeva još 30 dana u pritvoru

Nakadašnja šefica specijalnog tužilaštva, Katica Janeva provešće u pritvoru još 30 dana, odlučio je sud u Skoplju. Janeva je, uz Bojana Jovanovskog i Jordana Kamčeva, osumnjičena za ocenu u aferi nazvanoj "Reket".

Katica Janeva, jedna od osumnjičenih da je u zamenu za novac nudila "blaži" odnos specijalnog tužilaštva, ostaće u pritvoru još mesec dana, odlučio je sud u Skoplju.

Dodaje se da je zahtev odbrane da razrešenoj specijalnoj tužiteljki bude ukinut pritvor i da joj se odredi blaža mera za obezbeđivanje prisustva, odnosno da se brani sa slobode uz datu garanciju, "poslat na mišljenje nadležnom javnom tužiocu i po donesenoj odluci suda stranka i javnost će biti dodatno obavešteni".

Janeva je kao garanciju ponudila tri stana u Skoplju, što su mediji u Skoplju protumačili kao "sumnjiv detalj", jer se u njenoj imovinskoj kartici od imovine navodi samo polovni "audi". 

u aferi "Reket" osumnjičeni su i Bojan Jovanovski i Zoran Mileski kojima je Krivično veće osnovnog suda u Skoplju produžio pritvor za još 30 dana prošle nedelje.Janeva se nalazi u pritvoru od 21. avgusta.

Janeva je izabrana za šeficu Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji 2015. godine kada je postignut Pržinski sporazum o formiranju tehničke vlade i Specijalnog tužilaštva koje je trebalo da procesuira slučajeve proistekle iz serije prisluškivanih razgovore iz vremena vlade Nikole Gruevskog.

broj komentara 0 pošalji komentar